Phil Mickelson och Tiger Woods ska göra upp i en match till helgen. Men svenska tittare kommer inte att få se den. Foto: Gettyi mages

Snopet

Tiger–Phil-matchen sänds inte i Sverige?

En av golfvärldens absolut största sändningar sedan i mars är välgörenhetsmatchen mellan Phil Mickelson och Tiger Woods. Men svenska tittare kommer inte att kunna se den via ett svenskt mediehus.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-20

Golfen har sedan i mars haft en TV-sänd tävling. Det var förra helgens match där Rory McIlroy och dustin Johnson besegrade Matthew Wolff och Rickie Fowler.
Nästa gång vi får se golf på TV lär bli då PGA Tour drar igång igen, planerat till 11 juni.

Detta trots att det på söndag spelas en, på förhand, ännu mer underhållande välgörenhetsmatch.

Tiger Woods och Phil Mickelson ska göra upp på Medalist Golf Club och vid sin sida har de NFL-legendarerna Tom Brady och Peyton Manning. De första nio hålen spelar de bästboll och sista nio blir det greensome. Enastående underhållning. Men inget för den svenska publiken.

C More, som sände förra helgens match, har nämligen tackat nej till att visa The Match: Celebrities for Charity. När Svensk Golf får tag på Johan Cederquist, som är ansvarig för TV-rättigheterna, svarar han att de inte ska ta in matchen.
– Matchen ingår inte i det avtal vi har, utan ägs av Turner. Vi vill alltid addera bra innehåll men den här matchen var inget vi räknade med och kommer därför inte att ta in den, säger han till Svensk Golf.

Hör mer om TV-sändningen, som inte finns i Sverige, i senaste Svensk Golf Podcast.


Text: Jesper Johansson • 2020-05-20
TournyttPGA TourPhil MickelsonTiger WoodsTournytt
Scroll to Top