Det är 32 år sedan Annika Sörenstam gjorde LET-debut som amatör på den vackra småländska skogsbanan // Foto: Isabergs GK

Annika Invitational

Annika Invitational till Småland

Årets upplaga är inställd - men nästa år kommer Annika Invitational till de småländska skogarna.

Text: Martin Strömberg • 2020-05-13

Sommaren 2021 kommer världens genom tiderna bästa damgolfare till Isabergs Golfklubb för den nionde upplagan av ANNIKA Invitational Europe. Tredagarstävlingen är den största flickjuniortävlingen i Europa, och samlar de högst placerade spelarna på amatörrankingen.

– Vi ser verkligen fram emot nästa års tävling på Isaberg GK, speciellt efter det här året, då vi tvingats ställa in alla våra tävlingar på grund av Covid-19. Nu känner vi oss ännu mer motiverade inför nästa år och vi kommer tillbaka med nya fräscha tag och ännu mer energi, säger Annika Sörenstam.

Lite kuriosa i sammanhanget är att det var just på Isabergs GK som Annika Sörenstam debuterade på Ladies European Tour för 32 år sedan som amatör under Gislaved Ladies Open.

Nu kommer hon tillbaks.

– Jag gillar att vi kan lägga tävlingen på olika banor i Sverige och det ska bli kul att komma tillbaka till Isaberg. Jag har hört att det har hänt mycket sedan 1989 då jag spelade där sist, och att det har blivit en fantastisk anläggning, som jag tror blir perfekt för tjejerna med alla aktiviteter på och utanför banan, säger Sörenstam i ett pressmeddelande.

ANNIKA Invitational Europe har spelats i Sverige sedan 2012 och är en av sju tävlingar som Sörenstams stiftelse ANNIKA Foundation arrangerar årligen runtom i världen. Tävlingen är öppen för 78 flickjuniorer upp till 18 år och inkluderar de främsta spelarna i Europa. Tidigare segrare av tävlingen är bland andra Linnea Ström, idag proffs på LPGA-touren.

Exakta datum för 2021 års upplaga av tävlingen är ännu inte fastställt. Något som är klart är dock att tävlingen är en del av Women’s World Amateur Golf Ranking och en av kvaltävlingarna till Ping Junior Solheim Cup som avgörs dagarna före Solheim Cup i Ohio 2021.

Årets upplaga av ANNIKA Invitational Europe, som var planerad att spelas på Halmstad GK, har tyvärr fått ställas in på grund av rådande coronapandemi. Halmstad kommer istället att stå värd för tävlingen 2022, i samband med att tävlingen firar tio år i Sverige.


Text: Martin Strömberg • 2020-05-13
TournyttAnnika InvitationalAnnika Sörenstam
Scroll to Top