Bryson DeChambeau under finalronden av Memorial Championship 2019. Foto: Getty images

PGA Tour

Teknologi ska möjliggöra PGA Tour-publik

I mitten av juli planerar Memorial Tournament att anordna sin tävling med publik. Detta ska möjliggöras med ny teknologi i golftävlingssammanhang.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-11

16-19 juli är Memorial Tournament planerad att spelas. Förhoppningen är att tävlingen dessutom ska kunna spelas med publik på området. Och för att det ska fungera har tävlingsledningen en teknologisk plan.

Alla supportrar som finns på plats i Muirfield Village kommer att bära ett chip i sin ”biljett” de bär runt halsen. Detta skriver Golf Digest. Via radiovågor ska man då kunna se till att inte för många supportrar samlas på samma plats.
– När som helst kan vi få reda på hur många människor som rör sig och åt vilket. Håll på golfbanan. Vi ska använda oss av teknologin för att säkerställa alla säkerhet och säkerställa alla skydd på området. Vi vill producera en tävling som alla är bekväma med, säger Dan Sullivan, chef för Memorial Tournament.

Klubben har använt sig av teknologin tidigare för att kunna se hur publiken rör sig in och ut ur området, bland annat.

Detta är dock inte det enda de ska göra för att tävlingen ska kunna spelas med publik. Nej, dessutom ska de vidta åtgärder såsom att inte sälja några drycker. Man ska inte heller kunna betala med mynt och sedlar. Utöver detta planerar tävlingsledningen också att inte bygga några läktare på området, för att minska folksamlingarna.

Memorial Tournament spelas ungefär en månad efter att första PGA Tour-tävlingen ska spelas, 11 juni.


Text: Jesper Johansson • 2020-05-11
TournyttCoronavirusetPGA TourTournytt
Scroll to Top