Thomas Björn har fått ett nytt hedersuppdrag. Foto: Getty images

Ny på jobbet

Thomas Björns nya uppdrag

Efter flera olika styrelseuppdrag tar danske Thomas Björn nu nästa kliv i karriären. Tidigare Ryder Cup-kaptenen blir en del av European Tours styrelse.

Text: Jesper Johansson • 2020-04-21

Thomas Björn belönas nu för en enastående golfkarriär. Bästa dansken genom tiderna, som ledde Europa till en Ryder Cup-seger 2018, har blivit tillsatt av European Tours styrelse som en ”Non-Executive Director” med omedelbar verkan.

49-åringen tillträder efter att ha blivit nominerad av tourens tävlingskommitté och enligt touren ska han bidra med ett spelarperspektiv till styrelsen, vilket han sannerligen bör vara kvalificerad för – då han 2020 gör sitt 25:e år på touren.

Thomas Björn har också tidigare arbetat som ordförande för tävlingskommittén mellan 2007 och 2016. Han hoppade av det uppdraget då han ville fokusera på arbetet som Ryder Cup-kapten.
– Jag är glad och hedrad över att ha blivit inbjuden till att bli en del av styrelsen av European Tour. Jag har levt och andats för European Tour de senaste 25 åren och under den tiden har jag ständigt strävar efter att göra så bra jag kan både för touren och tourens medlemmar. Samma sak kommer gälla i styrelsen och jag ser fram emot att börja arbeta så snart som möjligt, säger Thomas Björn i ett pressmeddelande.

David Williams, ordförande för European Tours styrelse, säger så här om deras senaste rekrytering.
– Jag är glad över att välkomna Thomas till European Tours styrelse. Hans enastående golfkarriär är väldokumenterad, inklusive hans erfarenheter av att vinna Ryder Cup 2018. Han har alltid haft våra medlemmars intressen nära hjärtat och kommer fortsätta ha det i sitt styrelsearbete.


Text: Jesper Johansson • 2020-04-21
TournyttEuropean TourThomas BjörnTournytt
Scroll to Top