Niklas Lemke tangerade sitt personbästa på Europatouren med en delad tredjeplats i Qatar Masters // Foto: Getty Images

Europatouren

Lemke trea efter kanonrond

Svensken gjorde sin bästa Europatourtävling på nästan nio år.

Text: Martin Strömberg • 2020-03-08 Uppdaterad 2020-03-08

Det var snubblande nära att Niklas Lemkes avslutande 65-rond hade räckt till särspel om segern i Qatar Masters.

Nu fick östgöten som numera bor i Göteborg nöja sig med att tangera sin delade tredjeplats från Nordea Masters 2011 på Bro Hof.

Lemke rullade bland annat i den här långdistansaren på det elfte hålet för birdie.

När hans birdieputt på det 72:a hålet en stund senare rullade precis förbi vänsterkanten trodde Lemke förmodligen inte att den putten i själva verket var för ett särspel.

Flera spelare låg före honom i det skedet, men det skulle visa sig att avslutningshålen skördade sin tribut för spelarna i toppen, och Lemkes 12 under par var till slut bara ett slag för mycket för att gå ut i särspel med spanjoren Jorge Campillo och skotten David Drysdale.

I och med sin starka avslutning klättrade Lemke 18 placeringar sista dagen och delade tredjeplatsen tillsammans med finländaren Kalle Samooja och danske Jeff Winther. Svensken avancerade också från 148:e till 60:e plats på Race to Dubai-listan.

Alexander Björk spelade stadigt ännu en rond på 71 slag och tog en fin ensam sjätteplats på totalt 11 under par, två slag från särspelet.

Marcus Kinhult gick runt på 68 slag sista ronden och fullbordade den svenska succén med en delad sjundeplats på tio under par.

Här är alla svenska resultat:

Segern i Qatar Masters gick till Campillo, som efter ett fantastiskt, fem hål långt särspel till slut avgjorde med birdie mot David Drysdale.

Då hade Campillo rullat i två långa birdieputtar de två första vändorna i särspelet och varje gång lyckades Drysdale hålla nerverna i styr från kortare avstånd och ta särspelet vidare.

För fullständiga resultat klicka på bilden nedan.


Text: Martin Strömberg • 2020-03-08
TournyttAlexander BjörkDavid DrysdaleEuropean TourJeff WintherJorge CampilloKalle SamoojaMarcus KinhultNiklas LemkeTournytt
Scroll to Top