Tommy Fleetwod gillar svårighetsgraden på veckans bana, PGA National // Foto: Getty Images

PGA Tour

Tuffaste banan på fyra år – PGA National skördar offer

Fleetwood: "Så här ska det vara vissa tävlingar"

Text: Martin Strömberg • 2020-03-01

Årets Honda Classic är på god väg att bli den mest svårscorade tävlingen på ordinarie schemat av PGA-touren på mycket länge.

Efter tre ronder leder engelsmannen Tommy Fleetwood på fem under par, och då har han puttat briljant.

Senast en ledarscore på PGA-touren efter 54 hål var högre var under RBC Heritage 2016 då sydafrikanen Branden Grace var i ledningen på fyra under par.

– Banan är stentuff och par är verkligen din vän. Par är jättebra på alla hål och jag tycker att det är så det ska vara vissa tävlingar, sa Fleetwood efter sin tredjerond på 67 slag (-4).

Bara elva spelare lyckades ta sig under par tredje dagen och bara 13 spelare är under par för hela tävlingen.

Och den berömda avslutningen på PGA National, Björnfällan, har verkligen skördat sina offer under årets upplaga. Efter tre ronder har 64 bollar slagits i vattnet på det 15:e hålet och man är på god väg att slå rekordet på 77 bollar i vattnet från 2010.

Så här gick det för Fleetwood på det 15:e under tredje ronden.

– Banan är naturligtvis spännande att titta på och minst lika spännande att spela. Det är risk and reward på steroider, sa engelsmannen Lee Westwood efter sin tredjerond.

Fleetwood jagar sin första seger på PGA-touren och han i sin tur jagas bland annat av två landsmän. Luke Donald och Lee Westwood delar tredjeplatsen, två slag bakom Fleetwood, med amerikanen Brendan Steele på andraplats.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-03-01
TournyttBrendan SteeleLee WestwoodLuke DonaldPGA NationalPGA TourTommy FleetwoodTournytt
Scroll to Top