Edoardo Molinari var en av de två italienska spelarna som isolerades på grund av smittorisk. Foto: Getty Images

Coronaviruset

Coronalarm på ET – spelare isolerades

Två italienska spelare hamnade i tillfällig isolering på grund av rädsla för coronavirus.

Text: Jesper Johansson • 2020-02-27

Oman Open är i full gång på European Tour. För tredje året i rad gästar touren Oman men två av spelarna som på förhand var med i startfältet såg länge ut att inte komma till start – italienarna Lorenzo Gagli och Edoardo Molinari.
Anledningen är coronaviruset och de båda spelarna hölls isolerade för att minska eventuell smittorisk.

European Tours läkare meddelade Gagli under onsdagens frukost att han var tvungen att gå tillbaka till sitt rum och isolera sig. Eftersom han denna vecka bor tillsammans med Edoardo Molinari var även han tvungen att sättas i karantän, i ett annat rum. De båda fick därmed inte spela i tävlingen och enligt tidiga rapporter skulle de, oavsett resultat av provtagningen, hållas isolerade till nästa onsdag. Något som i sin tur skulle ha inneburit att de missat nästa veckas Qatar Masters.
– Det är ett oförklarligt beslut. Det är bara vi två som blivit avstängda från tävlingen men jag landade i Muscat i söndags och sedan dess har jag varit i gymmet med flera dussin andra spelare. Jag har ätit middag och lunch med dem. Jag har åkt buss med dem, sa Gagli till italienska tidningen La Nazionale och fortsatte:
– Om det finns en risk för spridning borde de isolera ett 20-tal spelare och ställa in tävlingen.

Tillåts nu spela – i extrainsatt boll

Under torsdagsmorgonen skriver European Tour i ett pressmeddelande att Lorenzo Gaglis testresultat är negativa, vilket innebär att det därmed inte finns någon smittorisk. Eftersom svaren kom så pass tidigt har nu de båda italienarna tillåtits vara med i tävlingen igen. Duon kommer spela tillsammans och slår ut klockan 13.30 lokal tid på torsdagen.

– Det här är en svår, global, situation. Vi kommer att fortsätta följa instruktionerna vi får för att motverka spridningen och alla beslut kommer fortsätta tas för världens allmänna hälsa, säger Keith Pelley, chef för European Tour, och utveckar vidare:

– Vi kommer också att fortsätta jobba tätt ihop med våra egna hälsoexperter och lokala myndigheter för att säkerställa att de senaste medicinska restriktionerna följs. Detta då spelarnas, arrangörernas och åskådarnas hälsa är European Tours absoluta huvudfokus.

Aktuell ledartavla i Oman Open


Text: Jesper Johansson • 2020-02-27
TournyttEdoardo MolinariEuropean TourTournytt
Scroll to Top