Adam Scott träffade fairway på hål 15. Han var också nära att träffa Joel Dahmen. Foto: Getty images

FORE!

Scott höll på att träffa motståndare: ”Låter kanske konstigt…”

Adam Scott var kanske lite väl uppumpad på slutet av det avslutande varvet. Australiern valde att slå ut på hål 15 när gruppen framför stod mitt i fiarway...

Text: • 2020-02-17

På vägen mot sin första PGA Tour-seger sedan 2016 slog Adam Scott ett utslag på hål 15. Inget konstigt i det, förstås. Men det som var underligt var att han gjorde det medan gruppen framför stod där bollen skulle landa. Kollegan Joel Dahmen höll på att bli träffad av bollen.
– Vi stod mitt i fairway. Om vi hade gått runt bunkern skulle de inte kunna se oss. Men vi var synliga. Men om man leder kan det vara så att adrenalinet får dig att slå bollen. Jag vet inte vad som hände men jag bryr mig inte heller, sa Dahmen efter ronden.

På samma hål som han höll på att bli träffad blev det en birdie.

LÄS MER: Scott starkast på Riviera

Enligt Joel Dahmen var det minst 15 personer i fairway, så Adam Scotts beslut att slå var lite märkligt, enligt amerikanen.
Australiern själv skyller på en optisk illusion.
– Det här kanske låter konstigt eftersom de stod mitt i fairway men från där vi stod såg det ut som att de var en del av publiken. Det var inte så att jag försökte få dem att skynda sig, även om det var ganska långsamt där ute i dag, sa Scott efter segern på Riviera Country Club.


Text: • 2020-02-17
TournyttAdam ScottJoel DahmenPGA TourTournytt
Scroll to Top