Peter Hedblom är nu 50 år. Men menar att han aldrig varit bättre tränad. Foto: Getty images

Grattis Peter!

Hedblom fyller 50: ”Aldrig varit mer vältränad”

I dag är Peter Hedbloms 50-årsdag. Trefaldige European Tour-vinnaren firar det genom att semestra i Dubai och när vi ringer upp honom är han på sitt sedvanligt goda humör.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-20 Uppdaterad 2020-01-20

Grattis på födelsedagen! Hur känns det att fylla 50?
– Det är ett halvt sekel. När man tänker så känner man sig gammal. Men jag känner mig inte som en 50-åring i kroppen. Jag har nog aldrig varit mer vältränad än jag är nu. Men 50 år känner man i kroppen när man ska resa sig från en stol och så… Men när jag väl är uppe är det lugnt.

Hur firar du dagen?
– Frugan kom ner till Dubai i går så vi är på stranden just nu. Vi har precis käkat en god lunch på en beach club men det blir ganska lugnt i kväll. Men något lite finare blir det till middag, McDonald’s eller så. Jag försöker bara njuta av den här dagen. Det som är mest roligt är att så många har sms:at och hört av sig för att gratulera. Det är kul att läsa.

50 år är en viktig ålder inom golfen. Det halva seklet innebär nämligen att man får spela på världens seniortourer. Om Peter Hedblom ska göra det återstår att se, innan lär han dock börja spela golf igen.
– Jag har tänkt på det där i flera år. Hur jag ska göra. Jag spelade bara en runda förra året. För mig har det varit antingen eller. När jag spelade var jag all-in men sedan jag slutade 2015 har jag knappt spelat något alls. På somrarna har jag istället jobbat med annat eller varit i stugan och njutit av att vara ledig. Tidigare i livet har perioden maj-augusti varit så intensiv. Så att vara ledig den perioden har varit skönt.

Men trots avsaknaden av golfträning har Hedblom betalat avgiften till den europeiska seniortouren. Så möjligheten att börja tävla igen finns. Om så blir fallet lär det dock inte ske till säsongsdebuten i maj…
– Om jag spelar kommer det ske i slutet av året. Jag måste börja träna ordentligt. Det kommer ta tre-fyra månader innan jag hittat det igen tror jag.
– Om jag ska göra det måste det vara helhjärtat. Jag åker inte ut till touren för att träffa gamla kollegor. Och om jag ska göra det helhjärtat måste jag kvala till PGA Champions Tour och försöka ta mig igenom det nålsögat.Text: Jesper Johansson • 2020-01-20
TournyttPeter HedblomPGA Champions TourStaysure TourTournytt
Rulla till toppen