Alex Norén har fått en bra start i veckans tävling. Foto: Getty images

PGA Tour

Norén delad 14:e efter första varvet

Många spelare har fått en bra start i veckans PGA Tour-tävling. Däribland Alex Norén, som är delad 14 efter 18 spelade hål.

Jesper Johansson • 2020-01-17

Alex Norén fortsätter sin säsong i veckan i The American Express, tidigare Desert Classic. Och efter 18 spelade hål är han bra med i tävlingen – på en delad 14:e plats.

Svensken inledde på Nicklaus Tournament Course och fick en smakstart på tävlingen, med en eagle redan på sitt andra hål, banans elfte. Efter två birdies på hål 15 och 16 var Norén fyra under par efter sju spelade hål och snabbt högt upp på ledartavlan. Rondens enda plump i protokollet kom på det 17:e hålet med en bogey.

Norén avslutade dock första ronden stiligt med två raka birdies på hål sju och åtta på första nio, hans sista nio för dagen.

Med 67 slag i scorekortet, fem under par, är Alex Norén på en delad 14:e plats efter första dagen. Men bara för att placeringen är framskjuten efter torsdagens rond är ingenting klart. Det är nämligen ytterligare 22 spelare som delar samma position.

I det hoptryckta startfältet finns det dock två spelare ensamt i topp. Den ena är Grayson Murray, den andra är Zac Blair. Bägge två är åtta under par efter varsin 64-rond på Stadium Course (Murray) respektive La Quinta Country Club (Blair).

Alex Norén startar tidigt på fredagen, 18.30 svensk tid, och spelar rond två på Stadium Course.

Henrik Norlander är tre över par efter första ronden och delad 147:a.

Här är toppen av ledartavlan:


Scroll to Top