Henrik Stenson är 26.a och Tiger Woods sexa på årets sista världsranking // Foto: Getty Images

Tournytt

Sydafrikanen tog plats 50 på världsrankingen

Koepka firar ännu ett nyår som etta i världen

Text: Martin Strömberg • 2019-12-23

Australiens Cameron Smith hade möjligheten att klämma sig in topp-50 på världsrankingen inför årets sista stora tävling, Australian PGA Championship.

Men istället för den tredjeplats som behövdes slutade Smith delad tia och stannade på plats 53 på rankingen när året avslutas.

Istället höll sig sydafrikanen och segraren i vår svenska ET-tävling på Hills, Erik van Rooyen, kvar på plats nummer 50. Han är därmed klar för Masters på Augusta National i april liksom i WGC-tävlingar och de flesta övriga stora tävlingarna.

I toppen återfinns som vanligt amerikanen Brooks Koepka, som trots en lång skadefrånvaro är kvar som etta, med en dryg poängs marginal ner till tvåan, nordirländaren Rory McIlroy.

Så här ser topp tio-listan ut, klicka på bilden för att komma till rankingen:

Vi har för tillfället en svensk bland de 50 främsta. Henrik Stenson som är på samma placering som han var när 2019 inleddes, 26:a.

Ytterligare två blågula spelare är bland de 100 men Alex Norén och Marcus Kinhult har gått åt olika håll under året. Norén har rasat från plats 19 när året startade till en 73:e plats idag medan Kinhult har klättrat från 154:e till 83:e.

Här nedan ser ni alla svenska herrspelare som är bland de 1000 främsta på världsrankingen:


Text: Martin Strömberg • 2019-12-23
TournyttBrooks KoepkaCameron SmithErik van RooyenHenrik Stenson
Scroll to Top