Adam Hadwin och Cameron Smith var lagkamrater för en vecka sedan. Nu ska den ena snuva den andra på en Masters-plats. Foto: Getty images

Mastersplatserna börjar fyllas – sista rankingplatsen en rysare

När rankingen färdigställs för 2019 kommer världens 50 högst rankade vara klara för Masters Tournament. Vem som tar den sista platsen kommer det att spelas om i veckan.

Text: Jesper Johansson • 2019-12-18 Uppdaterad 2019-12-18

Jazz Janewattananond lyckades i helgen vinna Indonesian Masters. Segern innebär att han nu är inbjuden till en annan Masters-turnering. Den spelas i april och spelplats är Augusta National.

Thailändarens tredje seger på Asian Tour för säsongen innebar nämligen att han tog steget in i golfens finrum – Janewattananond är nu rankad 45 i världen. Det innebär att han avslutar året topp-50 – och därmed får en inbjudan till Masters Tournament, nästa säsongs första herrmajor.

Utöver honom är det, med en tävlingsvecka kvar av året, klart att Victor Perez, Andrew Putnam och Erik Van Rooyen kommer att ha en starttid på Augusta National kommande år.

En plats är dock fortsatt osäker.

Adam Hadwin kommer med största sannolikhet sluta åter 2019 på rankingplats 50, vilket skulle innebära att han får spela Masters Tournament. Men det finns en chans att han passeras. Cameron Smith kan nämligen ta över platsen om han slutar delad trea eller bättre i tävlingen som spelas på Royal Pines Resort där Australian PGA Championship spelas i veckan. Som extra krydda för dramatiken är det så att Smith vunnit tävlingen vid två tidigare tillfällen.

De båda spelade i förra veckans Presidents Cup, som USA lyckades vinna efter att ha hämtat in ett stort underläge under den sista speldagens singelmatcher. Cameron Smith var en av de två internationella spelare som lyckades vinna sin singelmatch, då han vann över Justin Thomas med 2&1. Adam Hadwin å sin sida delade matchen mot Bryson DeChambeau.
– Jag gillar golfbanan. Jag brukar spela bra här. Det här är en bra vecka för mig både på och utanför golfbanan – mycket familj och vänner är på plats. Supporten är bra här genom hela veckan, säger Smith till SkySports.
– Det är mer än 150 spelare som är här för att försöka vinna pokalen. Jag ska göra allt jag kan för att vinna en tredje gång.Text: Jesper Johansson • 2019-12-18
TournyttAdam HadwinCameron SmithJazz JanawattanondPGA TourUS Masters
Rulla till toppen