Abraham Ancer ville möta Tiger Woods. Foto: Getty images

Tournytt

Tiger efter singelsegern: ”Fick som han ville”

Abraham Ancer önskade sig Tiger Woods i en singelmatch. Det fick han – och fick betala priset.

Jesper Johansson • 2019-12-16

Abraham Ancer berättade för ungefär en månad sedan att han ville spela singelmatchen i Presidents Cup mot Tiger Woods. Så blev det. Så här sa mexikanen under PGA Tour-tävlingen Mayakoba Classic.
– Jag skulle vilja spela mot Tiger Woods. Men sanningen är att vårt mål med veckan är att göra allt vi kan för att vinna. Att vinna en match i singlarna skulle vara väldigt speciellt, vi måste göra vad vi kan för att vinna.

USA vann Presidents Cup

Ernie Els valde i singlarna att låta Ancer spela först i det internationella laget. Tiger Woods vald sig själv. Amerikanen lyckades sedan vinna med 3&2 och säkrade därmed den första poängen för USA i upphämtningen på Royal Melbourne. Till slut van amerikanerna med 16-14. Tiger Woods spelade bra under veckan och vann tre av tre poäng han spelade om. På presskonferensen sa han så här.
– Jag slog bollen bra hela veckan. Jag var ansvarig för tre poäng. Jag och Justin Thomas vann två och jag spelade bra mot ”Abe” i dag. Abe ville möta mig. Han fick som han ville.

Tiger Woods fick därefter frågan på presskonferensen om han visste om vad Ancer hade sagt för en månad sedan i Mexiko. Amerikanen log och svarade:
– Ja. Nästa fråga.

Så. Vad lär vi oss av det här? Bråkar du med Tiger Woods måste du vara redo att prestera, för 15-faldige majorvinnaren är inte rädd för någon.

Scroll to Top