SHANGHAI, CHINA - NOVEMBER 02: Adam Scott of Australia tees off on the 5th hole during Day Three of the WGC HSBC Champions at Sheshan International Golf Club on November 02, 2019 in Shanghai, China. (Photo by Matthew Lewis/Getty Images)

Tournytt

Adam Scott: ”Heja inte på Tiger”

För nionde gången i historien ska Adam Scott delta i Presidents Cup senare i december. Australiern hoppas nu att hans hemmapublik lyssnar på hans uppmaning: att inte heja på USA.

Jesper Johansson • 2019-12-02

Det är inte långt kvar förrän det internationella laget ska försöka vinna över USA i Presidents Cup. Nästa vecka inleds lagtävlingen och spelplatsen är Royal Melbourne. Australiern Adam Scott är en av spelarna i det internationella laget som ska spela tävlingen på hemmaplan. Cam Smith och Marc Leishman är de andra två.

Publiken lär följa de tre hemmaspelarna under tävlingen med entusiasm. Adam Scott hoppas dock att supporterskapet stannar där, eller att de riktas mot hans lagkamrater.

Det kan tyckas självklart att supportrarna under Presidents Cup i Australien ska heja på det internationella laget men trots det uppmanar nu Adam Scott publiken att inte heja på spelande kaptenen Tiger Woods, eller någon annan av stjärnorna i det amerikanska laget.
– Vi vill ha mer av en hemmaplansfördel och jag kommer bli besviken om publiken entusiastiskt hejar på Tiger eller någon annan i det amerikanska laget, säger Scott till Herald Sun.
– Jag säger inte att jag vill att publiken är osportslig men det har alltid varit svårt för oss då amerikanska stjärnor sällan spelar i Australien eller Sydkorea eller var vi nu är. Lokalbefolkningen är lika exalterade över det som vi är. Men samtidigt vill vi inte att vår hemmapublik ska heja på dem. 

Adam Scott kommer nästa vecka göra sin nionde start i Presidents Cup, så han vet med säkerhet vad han pratar om.

Tiger tog ut Tiger


Scroll to Top