5de3626670406

Sju monsterslag – välj din favorit!

PGA Touren har tagit spelledigt för att fira Thanksgiving. Men en hel helg utan att bevittna några grymma slag från andra sidan Atlanten kan aldrig vara en bra helg. Därför bjuder vi på sju höjdare från 2019.

Text: Daniel Eriksson • 2019-11-30 Uppdaterad 2019-12-12

Stansen kunde ju ha varit bättre…
Adam Long utkämpade en stenhård duell mot Phil Mickelson under Desert Classic i början av året. Det krävdes en birdie på sista hålet för att undvika särspel och efter utslaget såg det inte särskilt ljust ut för den mer orutinerade av de två. Då plockade han fram denna järnsexa ur trollerilådan för att undvika särspel och ta sin första PGA Tour-seger i sin blott sjätte start.


TV-spelslag från bunkern
Det går att slå bunkerslag. Sedan går det att slå bunkerslag som Tiger Woods. Eller ja, går är väl en sanning med modifikation. Mexikanska golfare pratar fortfarande om Tigers otroliga räddning från bunkern under WGC-tävlingen där tidigare i år. Det är inte svårt att förstå varför…


VIP-gästerna fick flytta på sig
Visst, det är inget slag i en officiell PGA Tour-tävling. Men vi kan inte förbise Tony Romos slag från paviljongen på hål 15 under AT&T Pebble Beach Pro-Am-tävling. Den förre NFL-quarterbacken har hygglig känsla i sina handleder trots allt. 


Från fringen för premiärsegern? Inga problem
Ska man ta sin första seger på PGA Touren, ska man göra det med stil. Typ som Matthew Wolff, när han sänker en eagle för vinst från fringen på det 72:a hålet under 3M Open. Hyggligt snopet för Bryson DeChambeau och Collin Morikawa som i och med det gick bet på ett spännande särspel. 


Årets bomb signerad Lefty
Phil Mickelson har inte dragit sig för att prata vitt och brett om sina bomber med drivern. Med tanke på att han är rankad först på 165:e plats på touren från tee på alla par 4 och par 5-hål, så är det långt ifrån alla bomber som har hamnat där Lefty har önskat. Men denna projektil på Nine Bridges 318 meter långa hål 14 är det inget större fel på. Det sägs att flaggstången skakar än efter träffen.


Fantasin är det inget större fel på
Årets mest kreativa slag kan Tiger Woods ha stått för. Under sin match mot Brandt Snedeker i WGC-Dell Match Play hamnade Tigern riktigt, riktigt skrynkligt till. Där merparten av oss andra droppat och chip-tvåputtat gjorde årets Masters-vinnare raka motsatsen. 


Och den obligatoriska HIO:n
Vad vore en dylik lista utan en Hole-In-One? Icke komplett. Därför avrundar vi kalaset med Ryan Moores slam dunk-HIO på TPC Sawgrass episka hål 17. Det finns ju sämre ställen att göra sin HIO på, så att säga…


Spelarna har gjort sitt. Nu är det upp till dig att avgöra – vilken var din favorit 2019?Text: Daniel Eriksson • 2019-11-30
TournyttMatthew WolffPGA TourPhil MickelsonRyan MooreTiger Woods
Rulla till toppen