Toyota Junior Golf World Cup – Round Two

Tournytt

Ludvig Åberg segrare i Texas

Tidigare i höstas inledde Ludvig Åberg sin collegekarriär. Nu har han tagit sin första seger.

Jesper Johansson • 2019-11-27

Ludvig Åberg har inlett sin collegekarriär alldeles strålande. Efter att ha blivit en del av Texas Tech under hösten inledde han terminen genom att ta sig till slutspelet i US Amateur. Utöver det har han varit en del av sitt collegelag i deras fyra starter under året. Texas Tech har vunnit i tre av dem.

Under tisdagen lyckades Åberg också vinna en individuell titel. 54-hålstävlingen Sun Bowl Marathon All-America Golf Classic på El Paso Country Club I El Paso, Texas.

Under de första två rundorna spelade Åberg strålande och var inför den avslutande ronden 14 under par. Under första varvet gjorde svensken sex (!) raka birdies på baknian, vilket ledde till en 62-rond. Andraronden blev en 65:a och det såg därmed ut som att det skulle bli en säker seger.

Under den sista ronden blev det visserligen två bogeys men trots det lyckades svensken vinna med fyra slag ned till tvåan Matthias Schmid, regerande European Amateur-vinnaren. Efteråt var Åberg främst nöjd med puttningen.
– Den var riktigt bra. Speciellt under förstaronden. Överlag kändes det som att jag spelade bra och puttningen är vad jag verkligen velat förbättra under året och nu kände jag mig stabil med den delen av spelet, sa Åberg till Golfweek efter segern.
– Det här är en väldigt bra tävling och det finns mycket historia här. Jag gillade verkligen att spela här.

Tidigare vinnare av tävlingen är bland annat Matt Kuchar, Davis Love III, David Duval och Tiger Woods.


Scroll to Top