DP World Tour Championship Dubai – Day Two

Tournytt

Kinhult fortsätter att imponera

"Ger mig själv en stark 8 i betyg"

Martin Strömberg • 2019-11-23

Vissa befarade att det skulle vara svårt för Marcus Kinhult att ladda om inför Tourfinalen efter urladdningen och andraplatsen efter särspel i Sydafrika förra veckan.

Men det finns inga sådana tendenser alls.

Kinhult är ensam sexa inför säsongens sista Europatourrond efter ronder på 68-71-68 (-9).

Avståndet upp till ledarduon bestående av fransosen Mike Lorenzo-Vera och spanjoren Jon Rahm, är sex slag.

Och svensken var relativt nöjd när han mötte Viasats Anders Sjöstrand efter sin tredje rond på 68 slag.

– Det var väl inte 10 av 10 men jag ger mig själv en stark 8 i betyg. Det är inte så jättelätt därute och vinden skyddar banan rätt bra.

Kinhult gjorde fem birdies och en bogey under lördagsronden och efter tre ronder ligger han högt upp i statistiken både när det gäller greenträffar (3) och slag intjänade på green (2).

– Jag hanterade mig själv bra och starka beslut var något av nyckelord idag, sedan fick svingen och slagen bli som det blev. 

Under sista ronden får Kinhult spela med belgaren Thomas Pieters i tredje bollen från slutet. Och framför sig i resultatlistan finns snudd på bara storspelare. Rahm delar ledningen, Rory McIlroy är trea, Tommy Fleetwood fyra.

– Det blir ut och köra igen och förhoppningsvis finns det en låg score därute, säger Kinhult.

För vår andra svensk, Henrik Stenson blev det en tuff dag på jobbet med 77 slag och fem över totalt för en delad 46:e plats.

– Det har varit ett antal frustrerande veckor med mycket motflyt. Vi får försöka hitta något roligare i morgon, det blir ju en tidig start så vi är härifrån snabbt i varje fall, sa Stenson efter sin rond.  

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.

Kinhult fortsätter att imponera
Scroll to Top