European Tour Qualifying School Final Stage – Day 1

Tournytt

Eriksson missade ET-kortet trots monsterrond

Philip Eriksson spelade enastående golf under onsdagen. Trots det räckte det inte för att säkra en plats på European Tour kommande säsong.

Jesper Johansson • 2019-11-20

Trots åtta birdies under onsdagen lyckades inte Philip Eriksson ta sig hela vägen ut på European Tour. Svensken hade en tuff uppgift på onsdagen då han inledde det sista varvet totalt fyra under par och fem slag från en topp 25-placering, vilket hade inneburit ett kort på den största touren i Europa.

När han väl signerade scorekortet innehållandes 66 slag, alltså de fem under par han på förhand hade behövt, visade det sig att även andra spelare på Lumine hade lyckats göra en del birdies. Till slut blev det en delad 38-plats, 21 placeringar bättre än efter tisdagen. Trots det var det en irriterad golfare som pratade med Svensk Golf efter den sista ronden.
– Det känns väldigt surt, så är det. Jag spelade faktiskt riktigt fint i dag och det kändes som jag hade häng på kortet. Men jag var lite för långt efter från början tyvärr, sa Eriksson till Svensk Golf.
– Det var en riktigt bra rond i dag. Jag missade bara en green i dag och var på green på två slag på två par 5-hål. Jag spelade verkligen stabilt och hade många korta birdieputtar. Så jag var fem under efter 10-11 hål eller så. Sedan treputtade jag från nio meter med värsta koppsnurren, 90 grader.

Totalt gjorde Eriksson tre bogeys under den sista ronden.

Vad tar du med dig från det här kvalet?
– Jag kommer vara arg över att jag inte fixade kortet, det var målet med veckan. Men jag visade i alla fall lite karaktär i dag. Jag har inte fått till det riktigt de fem första dagarna. Men jag vände på det i dag, vilket jag är stolt över.

Philip Eriksson lyckades inte säkra ET-kortet. Det gjorde dock två andra svenskar, Niklas Lemke och Rikard Karlberg.

Här är alla svenskresultat efter veckans kvaltävling på Lumine.

Eriksson missade ET-kortet trots monsterrond

Scroll to Top