Panasonic Open India – Round One

Tournytt

Giftig smog försenade tävlingen i Asien

New Delhi har drabbats av sin årliga smog. De giftiga partiklarna gjorde att torsdagsvarvet på Asian Tour försenades och att spelarna fick spela med munskydd.

Jesper Johansson • 2019-11-15

Under torsdagen ställdes hela rundan in på PGA Tour på grund av regn. Asian Tours Panasonic Open ställdes visserligen inte in, men försenades kraftigt. I Asien var det dock inte regn som störde spelarna – utan giftig smog.

Veckans tävling i Asien spelas utanför New Delhi, Indien, och de senaste dagarna har smog varit ett stort problem i staden. Luftkvaliteten har varit så dålig att skolor har stängts och statligt anställda har sett till att bara ett visst antal bilar får köras in och ut ur den stora staden. Det här är inget nytt fenomen för staden, som drabbas av smog varje vinter på grund av avgaser, industirell luftförorening och bränder från lantbrukare. 

Enligt AFP kan tävlingen i Asien möjligtvis kortas ner till ett tredagarsevent. Men än så länge ser det ut att bli fyra varv på Golf Classic and Country Club. För efter en längre försening kunde spelarna ta sig ut på banan. Många av dem bar munskydd för att skydda sig mot de giftiga gaserna.

Enligt World Health Organization är halterna av PM2.5-partiklar 20 gånger högre än vad som är säkert och det kan vara dödligt om de når en persons lungor och blodomlopp.


Scroll to Top