Crowne Plaza Invitational At Colonial – Final Round

Tournytt

Kirk tillbaks efter ångest- och alkoholproblem

Berättar om hur pressen att prestera blev för stor

Text: Martin Strömberg • 2019-11-08 Uppdaterad 2019-12-12

Det var i maj som fyrfaldige PGA Tour-segraren Chris Kirk meddelade via Twitter att han skulle ta ett uppehåll från tourspelandet under en obestämd period.

Han skrev att han kämpat med depression och alkoholmissbruk under en period och att han behövde få rätsida på sina problem.

Han nämner kombinationen av pressen att prestera och att vara borta från familjen långa perioder som en utlösande faktor.

 

 

Nästa vecka gör han comeback i Mayakoba Classic i Mexiko och i en intervju med Helen Ross på PGA Tour berättar han om sin tid vid sidan av touren och hur han ser på sin framtid.

Han berättar att det var efter att han och hans fru fick barn som problemen blev större. Tiden borta från familjen blev jobbig och han fick ångest och var orolig över att vara en dålig pappa och att han inte skulle kunna försörja familjen.

Han började dricka på kvällarna när han var på resande fot. Han drack dock aldrig före eller under tävlingsronderna.

– Jag var tvungen att dricka en viss mängd för att må bra och om jag inte gjorde det så kände jag mig konstig dagen efter. Det blev värre och jag kände att jag inte hade kontroll över det. Alla har sina problem och detta var mitt.

Kirk fick hjälp med medicin mot ångesten och har genomgått ett tolvstegsprogram för att komma tillrätta med alkoholen och inställningen till livet.

Och han har fått en helt annan syn på golfen.

– Det enda jag kan lova inför Mayakoba är att oavsett om jag skjuter 65 eller 80 så kommer jag att vara nöjd med mig själv. Jag kommer att gå ut och göra mitt bästa varenda rond framöver och kommer inte att klanka ner på mig själv när jag spelar miindre bra. 

Chris Kirk har fyra segrar på PGA-touren och den senaste kom i The Colonial 2015.


Text: Martin Strömberg • 2019-11-08
TournyttChris KirkPGA TourTournytt
Scroll to Top