5de36611cab40

Tournytt

Alla Ryder Cup-biljetter tog slut – på 50 minuter

Det lär bli en publikfest på Whistling Straits när Ryder Cup spelas där hösten 2020.

Jesper Johansson • 2019-10-29

Ryder Cup är inte vad det en gång var. När Samuel Ryder startade tävlingen 1927 var det en vänskaplig match mellan USA och Storbritannien som inte omedelbart fick speciellt mycket uppmärksamhet. Nu, 92 år senare, är det en av världens största idrottsevenemang.

För varje upplaga som spelas ökar publiktrycket och tävlingen har blivit oerhört populär då det är en av få golftävlingar då proffs spelar som ett lag.

”Ett självklart val”

Nästa år spelas tävlingen på Whistling Straits i Wisconsin. Och om man ska göra en analys av biljettförsälningen lär den här tävlingen inte bli något undantag i kategorin “publikfest”. 

När biljetterna började säljas tog det endast 50 minuter innan de var slut. Chefen för PGA of America, Seth Waugh, säger så här till Golfweek angående efterfrågan på plåtar till tävlingen.
– Vi blev golvade av efterfrågan. Jag har varit på ett par Ryder Cup-tävlingar som en del av tävlingens styrelse och förra året gick jag innanför repen. Man kan inte begripa tävlingens storlek nuförtiden. Det här är mycket större än en golftävling.

Waugh började sedan jämföra tävlingen med OS och amerikanska fotbollens Super Bowl. Men också en rockkonsert, med tanke på det stora spektaklet.
– Vi är förstås exalterade över reaktionen biljettsläppet hade.


Scroll to Top