Teddy Greenstein: Medinah looks great, but most of the big names are sinking at the BMW Championship

Tournytt

Tigers sikte inställt på OS

Tiger Woods har vunnit det mesta under sin karriär. Men en sak har han inte hemma i prisskåpet: en OS-medalj.

Jesper Johansson • 2019-10-18

När golf spelades i OS för första gången på 112 år var de amerikanska deltagarna Rickie Fowler, Matt Kuchar, Bubba Watson och Patrick Reed.
Justin Rose vann, Henrik Stenson slutade tvåa och David Lingmerth blev delad 11 på den olympiska golfbanan i Rio de Janeiro.

Under sommaren 2020 är det dags igen för tävlingen, den här gången i utkanten av Tokyo, Japan. Henrik Stenson har meddelat att han siktar på att delta i spelen. Även Rory McIlroy, som inför 2016 avböjde att delta på grund av ett Zika-virus som hotade.

En spelare som inte hade en chans att delta i spelen i Brasilien var Tiger Woods. Amerikanen var allvarligt ryggskadad under perioden och diskussionerna kring legendaren handlade snarare om ifall han skulle kunna leva ett normalt liv.

Men mycket har hänt sedan dess.
En steloperation av två kotor tog honom tillbaka till golfbanan 2018. I säsongens sista tävling blev det en seger på East Lake GC. Ett halvår senare vann han The Masters.

Tiger släpper memoar: ”Mina ord och mina tankar”

Nu är nästa mål förknippat med fem ringar i olika färger.
– Att ta sig till OS är ett stort mål för mig. Jag ser inte att jag har så många fler chanser än nästa år att lyckas med det, säger Woods till Reuters.
– Om 4,5 år, när nästa OS spelas, är jag 48 år gammal. Att vara en av de bästa amerikanerna i den åldern kommer bli en utmaning.

Tiger Woods berättar också om sitt första riktiga OS-minne. Året är 1984 och spelen går i Los Angeles.
– Det var första gången jag såg spelen på plats. Att nu ha chansen att vara med i mästerskapet, eftersom det inte varit möjligt tidigare i mitt liv, är viktigt för oss spelare och för sportens utveckling framöver.
– Golfen har blivit så global nuförtiden och når ut till så många och deltagandet i OS är en stor utveckling av det hela. Jag vill vara en del av det.


Scroll to Top