Italian Open – Day Two

Tournytt

Molinari lämnar caddien efter fyra framgångsrika år

Francesco Molinari och Pello Iguaran kommer inte längre jobba tillsammans.

Jesper Johansson • 2019-10-18

Francesco Molinari har beslutat sig för att gå skilda vägar med caddien Pello Iguaran. De båda lyckades vinna The Open och två andra titlar 2018 innan året signerades med ett Ryder Cup där italienaren var obesegrad – 5-0-0.

Därefter blev det ytterligare en seger under inledningen av 2019 när han vann på Bay Hill men sedan dess har det varit trögare för stjärnan. I sina senaste elva starter har han inte varit topp-10 en enda gång och förra veckan missade han cutten i Italian Open. Efter fyra år tillsammans har Molinari bestämt sig för att byta caddie och han vet redan vem nästa person blir: Mark Fulcher, Justin Rose tidigare caddie.
– Det har varit fyra fantastiska år med mycket känslor och produktivt arbete men ibland måste man tyvärr relationer ta slut, även om det inte är vad någon hoppas på eller vill. Pello kommer alltid vara en medlem av mitt team och min familj. Han är en av de hårdast arbetande, lojala, positiva, reflekterande människorna jag stött på under min karriär, säger italienaren via Twitter.

Fulcher kommer ta över jobbet efter nyår. Fram till dess ska Jason Hempleman fungera som en interim-caddie. Deras första tävling tillsammans bli WGC-HSBC Champions i Kina om några veckor.


Scroll to Top