Cambia Portland Classic – Round Three

Tournytt

Skadad, ska sluta – kan ta hem 9,9 miljoner

38-åriga Lee-Anne Pace kan ta hem den stora bonusen.

CM Hellsten • 2019-10-04

Niofaldiga LET-vinnaren Lee-Anne Pace, som 2019 tillbringat mest tid på amerikanska damtouren, kan få till ett sagolikt slut på karriären.
Hon plågas av krämpor i ryggen och ska snart lägga klubborna på hyllan men har trots en knackig säsong chans att ta hem 1 miljon dollar, motsvarande 9,9 miljoner kronor.

Lee-Anne Pace är rankad 268:a i världen, har missat cutten fem gånger i år och har en delad 26:e plats som främsta facit.

Aon Risk and Reward Challenge:

Skadad, ska sluta – kan ta hem 9,9 miljoner
Klicka på bilden för att komma till rankingen.

Trots det toppar Lee-Anne Pace Aon Risk Reward Challenge där den bästa snittscoren på utvalda hål på LPGA i slutet av året alltså belönas med 1 miljon dollar.
Totalt under sina år på LPGA Tour har Lee-Anne Pace spelat in 1,7 miljoner dollar.
I en intervju med GolfWeek säger sydafrikanskan så här om att hon fortfarande kan ta hem bonusen:
– Jag sköt 80 slag men lyckades ändå göra birdie på just det där hålet. Det var bisarrt. Det kunde vara den svåraste putten någonsin – men jag sänkte den.

Världsettan tjänade 28,9 miljoner – utan att spela!

GolfWeek skriver att Lee-Anne Pace inte kände till att hon toppade Aon Risk and Reward Challenge förrän hennes syster ringde upp och informerade.
Om Lee-Anne Pace lyckas hålla undan i toppen och vinner mångmiljonbonusen tänker hon bland annat hjälpa ett hundhärbärge hemma i sydafrikanska Paarl.

Brooks Koepka vann Aon Risk and Reward Challenge på PGA Tour och belönades även han med 1 miljon dollar. 


Scroll to Top