5de36b4ad3b53

Tournytt

Nya vassa wedgar från Callaway

Mack Daddy 5 Jaws. Så heter Callaways nya, knivskarpa, wedgar.

Jesper Johansson • 2019-09-10

Callaway lanserar nya Mack Daddy 5 Jaws. Wedgar som ska ge ännu mer spinn tack vare ett nytt gradtal på skårorna.

Föregångaren, Mack Daddy 4, har 5° vinkel på sina skåror. Nya Jaws-wedgarna har 37°. Vad det innebär är, enligt Callaway, att skårornas kanter blir vassare för att på så sätt ge ännu mer spinn på bollen från alla typer av lägen. Enligt utrustningstillverkaren ska de nya Jaws-wedgarnas spinntal vara maximala från 70 meter och in då de ska ge en “one hop and stop”-effekt på bollen.

Utöver de nya, vassa, skårorna använder sig Callaway av mindre skåror mellan de grövre. De ska öka greppet ytterligare mellan klubba och boll då friktionen blir större. Skårorna är skapade precis på gränsen för vad som är tillåtet för att öka bollens spinn och ge konsekvent stopp i bollen. Materialet heter 8620 och är ett mjukt kolstål.

För att wedgarna ska göra en så smidig övergång som möjligt till övriga järn i bagen är de nya Mack Daddy 5 Jaws-wedgarna med loften 46°-52° något mindre än de med 54° och mer.
Wedgarna finns med fem olika sulformer för att passa alla golfare och kommer i två utföranden; “Platinum Chrome” och “Tour Grey”. 

I butik: 20 september 2019

Pris: 1 900 kronor / wedge

Nya vassa wedgar från Callaway
Nya vassa wedgar från Callaway
Nya vassa wedgar från Callaway

Scroll to Top