Scandinavian Invitation – Previews

Tournytt

Norén värderar upp hemmatävlingen

"Jag vill prioritera den så högt som jag kan".

Martin Strömberg • 2019-08-21

Alex Norén valde hemmaspel och att få upp formen före att eventuellt skapa ett något bättre kort till PGA-touren.

Och under presskonferensen inför årets Scandinavian Invitation förklarade han att han omvärderat vår svenska ET-tävling under den senaste tiden.
– Den har alltid varit viktig för mig och jag hoppas att den ska fortsätta att betyda mycket för mig. Ibland kan man vara uppe i sitt eget med tävlingar hit och dit och försöker få ihop sitt bästa schema och man kanske glömmer bort hur mycket den betyder för svensk golf och för juniorerna. Jag har alltid tyckt att den är viktig och jag vill prioritera den så högt som jag kan.

Så sänds den svenska ET-tävlingen

Norén har två segrar på hemmaplan, först på Bro Hof 2011 och sedan också på PGA National 2015 och han tror att nyckeln är att inte lägga allt för mycket press på sig själv.
– Det gäller kanske att inte tänka att man kommer hem och måste prestera. Golf är inte så lätt och man ska inte sätta extra press på sig själv.

Då startar svenskarna i Scandinavian Invitation

Under årets säsong har Norén inte alls fått samma resultat som under sina tre fantastiska säsonger 2016-2018. Och han har ändrat sitt upplägg lite grand den senaste tiden.
– Jag försökte ha mer tränarhjälp en period för att höja kvalitén och trodde att det skulle utveckla svingen. Men det blev för mycket, hade inte alls samma fokus på scoringen och jobbade helt enkelt för noga på allting. Det blev inte kul och ledde till halvdant spel och sedan blev jag frustrerad och fick lite kniven på strupen-känsla. Nu på slutet har jag skalat av lite, tagit tag i det mer själv, jag har kvar samma tränare men tar lite mer ansvar själv. Nu har jag ingen att skylla på längre.

Alex Norén startar klockan 13.00 från första tee på torsdag tillsammans med fjolårssegraren Paul Waring och sydafrikanen Erik Van Rooyen. 

Svensk Golf Podcast: Edfors: Tre nyckelhål på Hills

Se presskonferensen med Alex Norén:

Scroll to Top