5de36d8d72bfc

Tournytt

Kinhult: “Det är fortfarande det här jag älskar”

Årets enda svenska ET-segrare tillbaks efter fem veckors ledighet

Martin Strömberg • 2019-08-20

När Marcus Kinhult tog hem British Masters på Hillside GC i maj blev han den första och hittills enda svenska ET-segraren under 2019.

Men sedan den delade 48:e platsen i Scottish Open i mitten av juli har Kinhult haft tävlingsledigt. Han har naturligtvis tränat och spelat tillsammans med vänner och familj hemma på Skaftö Golfklubb i Fiskebäckskil.

– Det är så mycket folk under sommaren så det har varit svårt att komma ut. Antingen går man 05.30 eller 20.00 så det har kanska varit mer träning än spel. Vi är alltid många så det är ingen brist på spelkamrater, berättar Kinhult.

 

Fantomrond tog Kinhult till Pebble Beach


Marcus Kinhult vann British Masters

Som naturligtvis är spelsugen efter fem veckors ledighet men han berättar samtidigt att motivationsbiten ibland kan gå upp och ner sedan han klev över till att ha golfspelandet som yrke.

– Den har ändrats rätt mycket, eller utmanats lite mer, de senaste tre åren, eller sedan jag blev proffs. Innan har allting varit så tydligt vad man ska göra men nu är det mer en heltidsgrej och jag har ingen skola eller annat tråkigt som stör och som boostar motivationen. Men det är fortfarande det här jag älskar och framförallt nu efter semestern, berättar Kinhult.

Kinhult spelar tillsammans med Henrik Stenson och engelsmannen Matthew Fitzpatrick under de två första dagarna och om ni vill se den trion så startar de klockan 08.00 från hål 10 på torsdag och klockan 13.00 från hål 1 på fredag.

 

Se presskonferensen med Marcus Kinhult:

Scroll to Top