148th Open Championship – Day Two

Tournytt

McIlroy: “Fick anstränga mig för att inte börja gråta”

Nordirländaren överväldigad av stödet på hemmaplan

Martin Strömberg • 2019-07-25

Nordirländaren Rory McIlroy hade sett fram mot The Open på hemmaplan på Royal Portrush ända sedan det stod klart att tävlingen skulle komma tillbaks till ön efter 58 års frånvaro.

Vi vet alla hur det gick.

Den 30-åriga storfavoriten med fyra majorsegrar på meritlistan slog out på ettan, gjorde åtta i, och signerade till slut en 79.a första ronden av The Open.

McIlroy gjorde ett tappert försök andra dagen och gick runt på 65 slag. Det var ett för mycket för att klara kvalgränsen, men vandringen runt Portrush andra ronden blev ändå en enda lång hyllning till McIlroy från publiken som gick med hela vägen.

– Jag fick anstränga mig att inte börja gråta flera gånger sista nio. Inte på grund av hur jag låg till utan på grund av allt stöd och att jag förstod att hur jag spelade betydde något för alla dessa människor. Det kändes bra, berättar McIlroy inför veckans FedEx St. Jude Classic.

Han fick också massivt stöd och support efter den missade kvalgränsen för hur han hanterade hela situationen. Rakryggat och utan att skylla ifrån sig på någonting.

Bland annat skrev kollegan JustinThomas så här på twitter:

 

McIlroy berättar också att han kommer att utvärdera sitt eget sätt att hantera majors inför nästa säsong. Trots att han har gjort en kanonsäsong på PGA-touren med två segrar och att han bara varit utanför topp tio fyra gånger på 15 starter, har hans majorföreställningar varit mediokra med hans mått mätt. 

Han har visserligen en nionde- och en tiondeplats men utan att vara inblandad i någon segerstrid överhuvudtaget.

– Jag har försökt att betrakta majors som vanliga tävlingar under säsongen men jag får utvärdera den strategin och kanske tänka om nästa år, den har ju inte fungerat så bra. En major är inte som en vanlig tävling.

 

JOHANSSON: McIlroy – världsstjärnan som missade kvalgränsen och vann


McIlroy utslagen trots drömrond

Scroll to Top