148th Open Championship – Day Three

Tournytt

Koepka: “Ingen har slagit bollen bättre än jag”

Koepka irriterad och besviken på sin puttning

Martin Strömberg • 2019-07-21
Koepka:

När Rory McIlroy försvann ur tävlingen redan på fredagen riktades blickarna på Brooks Koepka. Amerikanen som vunnit fyra av de senaste nio majortävlingarna och som vunnit eller varit tvåa i de fyra senaste.

Och visst finns Koepka med däruppe, han är nio under par och på en delad fjärdeplats, men själv är han besviken efter tre ronder.

– Ingen har slagit bollen bättre än jag därute, jag har slagit bollen precis så bra som jag hoppades inför tävlingen. Men jag har också puttat sämst i hela fältet och då är det svårt att få med sig ett bra resultat.

 


Om vi tittar på siffrorna så stämmer dock inte Koepkas analys riktigt.

Han är på delad 26:e plats när det gäller antalet fairwayträffar med sina 69 procent.

När det gäller greenträffar så har han exakt samma placering med sina 72 procent.

Och när det gäller puttstatistiken så är han faktiskt på delad 33:e plats med bland andra Alex Norén och Henrik Stenson med 1.61 puttar per greenträff, ungefär mitt i fältet av de spelare som finns kvar.

Men Koepka har långt ifrån gett upp hoppet om att kunna lägga en Open-titel till sin majorsamling som just nu består av två US Open och två PGA Championship. 

– Jag hoppas på vind och då kan slagen försvinna snabbt. Ett par bunkerbesök och lite oflyt och tävlingen kan vara vidöppen. Jag ska ställa mig på övningsgreenen ikväll och se om jag kan hitta någonting, jag behöver bara en enda dag av bra puttning.

Så räkna med att det blir full attack från Brooks Koepka under avslutningsronden på Royal Portrush.

 


Scroll to Top