148th Open Championship – Day One

Tournytt

”Puttern ska vara glad att den är i ett stycke”

PORTRUSH. Det ville sig inte alls på greenerna för Alexander Björk under öppningsvarvet som efter rundan ville dränka sina sorger.

Jesper Johansson • 2019-07-18
”Puttern ska vara glad att den är i ett stycke”

Det ville sig inte för Alexander Björk under inledningsvarvet av The Open. Svensken inledde med en bogey vilket satte tonen på fortsättningen av ronden. Växjö-spelaren studsade visserligen tillbaka med en birdie på hål 2 men därefter gick det trögt.

En bogey på hål 7 gjorde att han var +1 efter nio hål. Sedan kom sista nio och de stora problemen. Efter bogeys på hål 10, 11 och 12 lyckades Björk stoppa blödningen och göra en birdie på hål 14. Sedan kom avslutningen och även här blev det tre raka bogeys på hål 16, 17 och 18. Totalt är svensken sex över par och långt ner i resultatlistan.
– Puttern ska vara glad att den är i ett stycke, sa en uppgiven Alexander Björk efter rundan.
– Jag får inte bollen i hål. Jag får ingen känsla för linjerna, ingen känsla för hur jag ska starta bollen. Det funkar liksom inte riktigt.

Stenson: ”Att vara under par i en major är aldrig fel”


Drömstart av Norén: ”Gäller att fortsätta vara aggressiv”

Björk menar också att missarna på greenerna gör att det övriga spelet inte heller fungerar som det ska. Trots det menar han att det enda alternativet under fredagen är att bli mer offensiv.
– Jag måste ösa på lite och försöka göra några birdies. Men jag slog inte drivern speciellt bra så jag måste slå den bättre så man kan använda den. Sen får vi se vad som sker. 

Men trots att Alexander Björk har 18 hål på sig att reparera sin 77-rond var det uppgivet efter rundan. På frågan vad han ska göra under eftermiddagen svarade Alexander Björk:
– Jag vet inte. Kanske slå lite, kanske dricka en öl eller något.


Scroll to Top