148th Open Championship – Day One

Tournytt

Hemmahoppets mardröm: Hittade sin boll – 12 sekunder försent

Graeme McDowell var efter 14 hål på väg att göra något stort i sin hemstad. Sedan rasade allt samman.

Jesper Johansson • 2019-07-18
Hemmahoppets mardröm: Hittade sin boll – 12 sekunder försent

Som ende spelare född och uppvuxen i Portrush, där årets Open Championship spelas, har Graeme McDowell en hel del förhoppningar på sig. Inte minst från sig själv.

Och efter 14 spelade hål såg det ut som att hemmasonen möjligtvis skulle kunna skapa sagan om den lokale pojken som växte upp och vann The Open.
Då var Graeme McDowell tre under par och bara ett slag från ledande Shane Lowry.
Sen kom mardrömsavslutningen.

 

Stenson: ”Att vara under par i en major är aldrig fel”

Bogeys på hål 15 och 17 gjorde att nordirländaren sjönk på ledartavlan men scoren hade ändå varit godkänd med tanke på att det återstår tre rundor. Efter hål 18 blev det deppigare för hemmaspelaren.

Graeme McDowell slog bollen ut höger i tjockgräset och trots att landningszonen var full med folk lyckades man inte hitta bollen inom de tre minuterna man är tillåten att leta. Istället hittade man den efter 3 minuter och 12 sekunder.


Drömstart av Norén: ”Gäller att fortsätta vara aggressiv”

Det innebar först och främst en spark av desperation mot sin egen bag.
Det innebar också att han fick gå tillbaka till tee för att slå en ny boll med drivern. Den här gången träffade han visserligen fairway men andraslaget (fjärde på hålet), som skulle landa på green, hamnade också i fairway.
En treputt och trippelbogey senare hade Graeme McDowell fullbordat sin kollaps som innebar att han från hål 15 och framåt tappat från en plats i täten till en delad 80:e-plats, +2.

Direkt efter rundan sa Graeme McDowell så här om den omgjorda regeln som innebär att man får leta efter en boll i tre minuter istället för fem.
– Jag tyckte att det var en grym regel fram till ungefär tolv minuter sedan.


Graeme McDowells svaga avslutning innebär att både han och det andra stora hoppet från Nordirland, Rory McIlroy, kan ha spelat sig ur tätstriden.

<hr>
<script src=”https://www.buzzsprout.com/152320/1380169-49-bjorkman-golfen-raddade-mitt-liv.js?player=small” type=”text/javascript” charset=”utf-8″></script>

Scroll to Top