148th Open Championship – Previews

Tournytt

Team McIlroy har stenkoll på The Open-banan

PORTRUSH. För första gången på 68 år spelas The Open i Nordirland. Hemmaspelaren Rory McIlroy trivs alldeles utmärkt.

Jesper Johansson • 2019-07-17
Team McIlroy har stenkoll på The Open-banan

Som sjuåring tränade han chippning och puttning på banan. Den här veckan spelar han årets sista major på Royal Portrush. Världens äldsta golftävling spelas i Rory McIlroys hemland och på en bana han kan utan och innan.

Som ung följde han med sin pappa hit när han skulle tävla. Sedan var det han själv som tävlade på linksbanan skapad av Harry Colt under slutet av 1800-talet. Faktum är att McIlroy hade banrekordet på golfbanan. 2005 gick han här runt på 61 slag. Han var då 16 år gammal. Att han nu, 14 år senare, ska få spela en major på samma golfhål tycker McIlroy känns underligt.
– Portrush är en stor del av min uppväxt. Det känns märkligt att tävlingen ska spelas här. När jag åkte in till banan och åkte förbi hål 2 såg jag Tony Finau slå ut och det var stora läktare. Det är konstigt att se alla andra spelare här, sa han under sin presskonferens. 

Så sänds The Open på Royal Portrush


Norén har hittat glädjen igen

Sedan Rory McIlroy sköt en 61:a på Dunluce Course har mycket förändrats. Många av hålen har renoverats och till tävlingen finns två helt nya golfhål (hål 7 och hål 8). Ändå känner han sig som hemma.
– Jag har spelat banan vid tre tillfällen senaste året och har märkt att det inte är så mycket som förändrats. Jag hade faktiskt planerat att äta middag med min mamma och hennes syster vid åtta på kvällen för några veckor sedan eftersom jag trodde det skulle ta ganska lång tid att spela in mig på banan och områdena runt greenerna.
– Men jag fick ringa upp henne och fråga om vi kunde äta lite tidigare. För jag kände att banan inte förändrats speciellt mycket. 

Tippa The Open – vinn tre dussin Pro V1-bollar

Med en bana som gör ett återtåg på Open Championship-rotationen är det få spelare som spelat den. Därför kan det vara så att man har ett övertag av att växa upp i närheten av den. Graeme McDowell och Darren Clarke har full koll på banan då de varit medlemmar här sedan de var små. Brooks Koepkas caddie, Ricky Elliot, har också vuxit upp på linksbanan och kan den både utan och innan. Rory McIlroy har också ett ess i rockärmen. Nämligen hans caddie. 

Harry Diamond är nämligen mer än en god vän till Rory McIlroy. Han är också en väldigt kompetent golfare som spelat minst lika mycket på Royal Portrush som Rory McIlroy har gjort. Den kunskapsbanken planerar McIlroy att utnyttja.
– Han har nog spelat här mer än vad jag gjort och är mer bekväm här än vad jag är.
– Vi båda har spelat här tillräckligt för att veta var man ska och inte ska vara, sa McIlroy.


Snacka om publiksuccé


Stenson redo för Portrush


Scroll to Top