5de373709cc23

Tournytt

Ester och Gustav starkast i Stensons tävling

Fyra juniorer säkrade USA-resa på Barsebäck

Text: Martin Strömberg • 2019-07-06

108 tjejer och killar mellan 13 och 18 år gjorde upp på Barsebäcks tuffa mästerskapsbana Masters Course när tredje upplagan av Stenson Sunesson Junior Challenge by Case spelades 2–4 juli.

 

Fyra av dem var lite lyckligare än alla andra när tävlingen var över.

För Henrik Stenson och Fanny Sunesson är det viktigt att få ge tillbaka.

– Det är kul att tävlingen fortsätter växa, vi kommer från ett Sverige som alltid haft bra backning, och vi vill fortsätta erbjuda nästa steg framåt för de spelare som siktar mot toppen, säger Henrik Stenson.

Tävlingen verkar passa Ester Fägersten från Hills Golfklubb som försvarade förra årets seger i flickklassen och får återigen en plats i Major Champions Invitational i USA i början av nästa år.

– Det var lite nervöst under sista rundan och det blev en bra match mellan mig och Louise Rydqvist. Jag kände att jag behövde lägga i en extra växel för att hålla hela vägen, jag visste ju vad som stod på spel. En resa till USA tackar man inte nej till, det var något av det roligaste jag gjort i hela mitt liv, säger Ester Fägersten.

I pojkklassen spelade Gustav Andersson från Bokskogens Golfklubb säkert hela veckan och vann till slut med sex slags marginal.

– Det kändes bra hela vägen, jag spelade stabilt under alla tre dagarna även om vinden var en tuff utmaning. Det ska bli riktigt roligt att få åka till USA igen, säger Gustav Andersson som vann tävlingen 2017.

 

Ester och Gustav starkast i Stensons tävling
Foto: Lina Hoof

Segrarna får tillsammans med tvåorna i respektive klass en plats i Nick Faldos internationella juniortävling Major Champions Invitational.

– Veckan i USA där vi får hänga tillsammans som juniorerna kallar det, ger en bra erfarenhet. Den utmaning de fått här på Barsebäck den här veckan med den tuffa vinden är något som också är nyttigt för den fortsatta utvecklingen, säger Stenson.

Tävlingen lockade spelare från totalt nio länder att anmäla sig till de 108 platserna, fördelat på 48 flickor och 60 pojkar. 54-hålstävlingen över tre dagar med cut inför sista dagen (18+18+18 hål) är här för att stanna och utvecklas ytterligare enligt arrangörerna.

– Det är sällan vi startar något kortsiktigt, teamet runt tävlingen jobbar för att utveckla konceptet och vi har kul ihop, säger Henrik Stenson.

Fanny Sunesson har med sina 25 år som caddie på golfens högsta tourer och åtta år som coach, en stor erfarenhet av proffsgolf och brinner för att dela med sig till spelarna.

– Juniorerna är vår framtid och vi vill ge dem chansen att vara med i en tävling som känns som en proffstävling. Och det handlar inte bara om golfen, vi ser till att ge deltagarna information om hälsa och rörelse och hur viktigt det är att må bra, säger Fanny Sunesson.

Tävlingen är en del i Henrik Stensons arbete med Henrik Stenson Foundation som han startade tillsammans med sin fru Emma för att hjälpa barn och ungdomar att nå sina drömmar och utvecklas genom idrott.

Resultat från Stenson Sunesson Junior Challenge


Text: Martin Strömberg • 2019-07-06
TournyttEster FägerstenFanny SunessonGustav AnderssonHenrik StensonStenson Sunesson Junior ChallengeTournytt
Scroll to Top