Rocket Mortgage Classic – Final Round

Tournytt

Efter debutsegern: Klättrar 252 platser på världsrankingen

Nate Lashley tog sin första seger på PGA Tour. Den var värd 252 platser på världsrankingen.

Jesper Johansson • 2019-07-01

Inför Rocket Mortgage Classic var Nate Lashley rankad 353 i världen. Fyra dagar, 263 slag och 25 under par senare har han klättrat rejält.
Amerikanen hade aldrig vunnit på PGA Tour inför tävlingen på Detroit Golf Club. Han inledde tävlingen med en 63-rond, personbästa på PGA Tour, och fortsatte sedan göra birdies i massor.

Till slut vann 36-åringen med sex slags marginal ned till tvåan Doc Redman.

Triumfen efter tragedin: “Jag tänker på mina föräldrar hela tiden”

Segern kommer med många fina fördelar. Förutom en stor prischeck och säkrade spelrättigheter på touren de kommande två åren behöver Lashley nu inte bläddra speciellt långt på världsrankingen för att hitta sitt namn. 

För efter segern klättrar han nu till plats 101 i världen, 252 platser bättre än tidigare.

Många av de högst rankade spelarna har vilat i veckan och börjat skifta fokus mot Europa med The Open-spel om tre veckor. Därför hände inte så mycket i toppen av världsrankingen men Adam Scott tog en plats och är nu rankad 16 i världen. Marc Leishman passerade Bubba Watson och är nu på plats 22.

Här är toppen av världsrankingen:

Efter debutsegern: Klättrar 252 platser på världsrankingen

För de svenska herrarna var det rankingmässigt ingen lyckad helg med några undantag. Jonas Blixt som slutade delad 29 i Detroit klättrar fyra platser och är nu rankad 207 i världen. Jacob Glennemo slutade delad tia på Challenge Tour och klättrar därmed till plats 503 i världen.

Här är svensktoppen:

Efter debutsegern: Klättrar 252 platser på världsrankingen

Scroll to Top