5de3d92a4ee67

Tournytt

Nilssons 67:a gav seger i Norge

"Jag var lite smånervös i början"

Martin Strömberg • 2019-06-20

Efter en avslutande rond på 67 slag tog Kristianstads Åke Nilsson årets första seger när Gamle Fredrikstad Open avgjordes på norska Gamle Fredrikstad Golfklubb. 

– Helt fantastiskt, det är alltid fantastiskt kul att vinna. Jag var lite smånervös i början och kom lite fel in i spelet men hittade snabbt tillbaka till rytmen och krigade mig tillbaka med birdies på hål 6, 7 och 8 och då var jag med i matchen igen, säger Åke Nilsson efter segern i Gamle Fredrikstad Open.

– Jättefint arrangemang, banan är i kanonskick och greenerna är i världsklass. Det har varit hur bra som helst, säger Åke Nilsson som gärna kommer tillbaka till Gamle Fredrikstad Golfklubb. 

Åke slutade tvåa vid den andra tävlingen av SGT Winter Series i början av mars och har därefter haft en placering till topp-10. I och med denna seger tar han ett hopp upp på Golfbox Nordic Golf Leauge Ranking till sjätte plats från den 20:e plats han hade innan Gamle Fredrikstad Open.

Tvåa slutade Adam Eineving från Chalmers Golfklubb. Detta är Adams tredje tävling ingående i Nordic Golf Leauge i år. Det har blivit två missade kvalgränser och en 28:e plats förra vecka på Österlen. Adam har dock redan en seger i år. Seger kom som caddie åt Marcus Kinhult när Skaftöspelaren tog sin första Europatourseger i British Masters i början av maj.      

Nästa tävling på Swedish Golf Tour för herrar är Camfil Nordic Championship på Åda Golf & Country Club 4–6 juli. Innan dess avgörs Tinderbox Charity Challenge – For De Vildeste Fugle på Ecco Tour som även den ingår i Nordic Golf Leauge.

Slutställning

Segerintervju med Åke Nilsson här nedanför.

Scroll to Top