RBC Canadian Open – Final Round

Tournytt

Efter segern: Rory klättrar på rankingen

Rory McIlroys övertygande seger i Kanada innebär att han klättrar på världsrankingen.

Jesper Johansson • 2019-06-10

Rory McIlroy var i delad ledning inför det avslutande varvet av Canadian Open och diskussioner gjorde gällande om nordirländaren skulle kunna kliva fram när det gällde som mest för att vinna sin andra tävling för året.
Det gjorde han med besked.

Efter två spelade hål hade han gjort två birdies. Efter fem hål hade han gjort fyra.

Med ett hål kvar att spela hade han chansen att gå runt på 59 slag om han skulle göra en birdie. Det blev istället en bogey men med sin fantomrond lyckades han trots allt vinna med sju slags marginal ned till tvåan Shane Lowry.

Rory McIlroy vann efter drömrunda

Den övertygande segern kommer lämpligt med US Open-spel i veckan och det finns ingen tvekan om 30-åringens form för tillfället.

Segern i Kanada innebär att han också klättrar på världsrankingen.

Vinsten gör att han passerar Justin Rose och nu är han rankad trea i världen. Framför sig har han endast Dustin Johnson och Brooks Koepka.

Här är toppen av världsrankingen:

Efter segern: Rory klättrar på rankingen

Henrik Stenson slutade delad åtta i samma tävling som McIlroy vann. Det är hans bästa resultat i år. Trots det klättrar han inte på rankingen utan håller sig kvar på plats 43.

Här är svensktoppen:

Efter segern: Rory klättrar på rankingen

Trots att det i veckan spelas en majortävling är det bara två spelare som slåss om positionen som världsetta. Brooks Koepka, som är etta för tillfället, kan förstås behålla platsen. Den andra spelaren som kan ta över är Dustin Johnson. Enligt världsrankingoraklet “Nosferatu” på Twitter behöver han vara bättre än Koepka och sluta delad elva eller bättre för att passera sin vän på rankingen.Scroll to Top