RBC Canadian Open – Round Three

Tournytt

Bra läge för Stenson inför söndagen

Henrik Stenson har häng på täten inför avslutningen av RBC Canadian Open.

Erik Hallberg • 2019-06-09

Henrik Stenson ser ut att ha prickat formen bra inför nästa veckas US Open på Pebble Beach.

Efter 54 spelade hål av veckans genrep RBC Canadian Open ligger svensken på sjunde plats, tre slag bakom ledartrion Rory McIlroy, Webb Simpson och Matt Kuchar.

Efter två bogeyfria 66-rundor från torsdagen och fredagen gick Stenson in i helgens spel fyra slag bakom täten.

Det avståndet krympte snabbt när Stenson inledde lördagens rond med birdies på både hål 2 och 4. Efter att ha gjort sin första bogey för veckan på hål 5 vände han på 34 slag (-1).

På baknian bjöd svensken på både högt och lågt. Två Bogeys varvades med tre birdies och slutscoren skrevs till sist till 68 slag, två under par för dagen.

Bra läge för Stenson inför söndagen

Sammanlagt ligger Stenson tio under par vilket alltså innebär ensam 7:e plats inför avslutningen.

Näst bäste svensk är Jonas Blixt på en delad 16:e plats efter att ha gått runt på par under lördagen. Värmlänningen är sammanlagt sex under par.

 

 

Svenskarnas resultat:

Bra läge för Stenson inför söndagen

Dagens stora klättring stod Rory McIlroy för då han helt undvek bogeys på sin väg mot en 64-rond.

Sex under par för dagen betyder att McIlroy går in i finalvarvet i delad ledning med amerikanerna Matt Kuchar och Webb Simpson som sköt 69 respektive 67 under rond 3.

Efter varvet hyllade McIlroy publiken.

– Det här är nog den bästa stämningen jag varit med om på länge. Det arrangören har lyckats få till här är precis på gränsen, det är kul men ändå inom golfens ramar. Jag tycker verkligen att det är grymt och jag njuter verkligen, säger McIlroy till PGA Tour.

– Jag brukar ha bra support oavsett var vi spelar, men av någon anledning verkar det finnas mycket folk med irländska rötter här och de är rätt högljudda. Det är grymt kul att höra.

Hemmapublikens hopp, kanadensaren Adam Hadwin, är ett slag bakom ledartrion. Vid seger blir Hadwin den förste kanadensiska spelaren att vinna Canadian Open sedan 1954.

Aktuell ställning:

Bra läge för Stenson inför söndagen
Klicka på bilden för att se hela leaderboarden.

Höjdpunkter från rond 3:


Scroll to Top