5de3dc68bd6f1

Tournytt

Adell vinner utan att träna

"Det är kanske det som är melodin"

Text: Martin Strömberg • 2019-05-24

Det blev en dramatisk och lite oväntad upplösning av Elisefarm Open på Swedish Golf Tour.

Mikael Lindberg hade haft ledningen under hela tävlingen och med fem hål kvar hade han fyra slag tillgodo på närmaste spelare. Men två bogeys senare stod han på 18:e tee och fick göra max bogey för att ta hem segern under ordinarie hål. 

Det blev en dubbel.

Särspel väntade mot tre andra spelare som också var nio under par och väl där gjorde Gustav Adell birdie direkt på det tuffa 18:e hålet.

– -Det var en gratischans att få spela särspelet. Jag var ganska nöjd med dagens spel, det var tufft och blåste mycket. Jag kollade faktisk på leaderboarden när jag spelade in på 18:e hålet och såg att Micke ledde så efter att jag var klar gick jag och åt lunch, säger Gustav Adell efter segern i Elisefarm Open.

Adell blev ju också delad tvåa i Fjällbacka Open förra veckan och det lustiga är att Adell inför årets tävlingssäsong varit ganska försiktig med träningen.

– Ja, på Fjällbacka blev väl min andra 18-hålare och tidigare har jag gjort några niohålare. Men det kanske är det som är melodin, att träna lite mindre och ha fullt fokus på tävlingarna.

På delad andraplats på Elisefarm kom Mikael Lindberg, Nicklas Johansson samt danske Niklas Nörgaard Möller.

En segercheck på 63 000 kr och ett stort hopp uppåt på Golfbox Nordic Golf League Ranking blev belöningen för Adell.

Det är den ranking där topp-5 vid säsongens slut spelar till sig spelrättighet på European Challenge Tour till 2020.

Inför veckans tävling låg Adell på 28:e plats på rankingen och klättrade efter segern till tionde plats. Leder rankingen gör fortfarande Fredrik Niléhn Delsjö Golfklubb.

Adell vinner utan att träna

Text: Martin Strömberg • 2019-05-24
TournyttGustav AdellMikael LindbergNiclas FasthSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top