Tournytt

Här är de svenska VM-lagen

Under midsommarveckan arrangeras Toyota Junior Golf World Cup för flickor och pojkar. Här är de svenska VM-trupperna.

CM Hellsten • 2019-05-16

Turneringen arrangeras på 18–21 juni Chukyo Golf Club utanför japanska Nagoya.
Förra sommaren slutade det svenska flicklaget på bronsplats medan de blågula pojkarna hamnade nia. Japan (flickor) och Danmark (pojkar) är regerande mästare.
– Målsättningen är att komma topp-5. Flera av de deltagande nationerna är världsledande inom damgolf. Vi vet att Japan, Sydkorea och USA alltid kommer med riktigt bra spelare i sina lag och att det krävs bra spel för att nå en topplacering. Som alltid är ett mästerskap en möjlighet att utvecklas både som grupp och individuellt som är svår att få på annat sätt, säger Carl Gustavsson, coach flicklandslaget, i ett pressmeddelande.

Coach Carl Gustavsson om flicklaget:

Ester Fägersten, 17 år, Hills Golfklubb
– 2018 slog sig Ester in bland de allra bästa spelarna under 18 år i Europa. Under vintern har hon lagt mycket tid på att utveckla färdigheter för nästa nivå och har levererat en rad fina resultat under våren. Formen är på uppåtgående i takt med att tävlingssäsongen kommit igång på allvar.

Louise Rydqvist, 17 år, Värnamo Golfklubb
– Louise jobbar målmedvetet med att utveckla sitt golfspel och har under våren hela tiden tagit kliv framåt med flera bra placeringar på tävlingar med andraplatsen i Irish Girls som höjdpunkt. Fokus ligger i första hand på de underliggande processerna som skapar förutsättningar för framtida resultat. 

Elsa Svensson, 18 år, Vasatorps Golfklubb
– Inledningen av tävlingssäsongen har varit lite trög och Elsa har verkligen fått jobba med några saker i sin utveckling. Under Franska Amatörmästerskapen lossnade det ordentligt och det var ytterst nära att Elsa gick vidare till matchspelet. Veckan efter segrade hon i den svenska juniortävlingen Grand Opening för andra året i rad.

Carl Gustavssons kollega, Carl Magnusson, är coach för pojklandslaget.
Så här säger han inför VM:
– För att vara med i toppen på pojk-VM vet vi av erfarenhet att det är låga scorer som gäller. Minst 25 slag under par behövs för att få lyfta pokalen, få de ädlaste medaljerna runt halsen och höra ”Du gamla, du fria” vid prisceremonin. Det har vi kapacitet att göra om vi lyckas behålla fokus på uppgiften, har tålamod och sänker tillräckligt med puttar, säger Carl Magnusson, coach pojklandslaget.

Coach Carl Magnusson om pojklandslaget:

Gustav Andersson, 18 år, Bokskogens Golfklubb
– Rak från tee och vasst järnspel gör att VM-banan passar honom perfekt. Offensiv och okomplicerad spelare med kapacitet att skjuta lågt.

Rasmus Hjelm, 18 år, Ljunghusens Golfklubb
– En smart spelare som är duktig på att scora och van att skjuta under par. Rak från tee vilket kommer kunna ge många birdielägen.

Adam Wallin, 17 år, Ulricehamns Golfklubb
– Har tidigare mästerskapserfarenhet är duktig på att bara vara sig själv och göra sin grej oavsett tävling. Bra ballstriker vars spel har förutsättning att passa väldigt bra på VM-banan i Japan. 

Algot Kleén, 17 år, Skaftö Golfklubb
– Slår högt och rakt vilket är en perfekt kombination i pojk-VM och den bana som skall spelas i Japan. Algot gör mästerskapsdebut vid pojk-VM, men är från svensk golfs mirakelö Skaftö, där ett flertal svenska VM-spelare växt upp.


Scroll to Top