Tournytt

McIlroy blir medlem på European Tour

Rory McIlroy kallade European Tour "ett steg på vägen". Nu är han tillbaka som medlem.

Jesper Johansson • 2019-05-09

Rory McIlroy har tvekat länge om han ska vara medlem på European Tour under 2019. Under inledningen av säsongen berättade nordirländaren att han till i år ville förändra sitt schema och med PGA Tours omgörning berättade han att huvudfokus skulle vara på den nordamerikanska touren.

Rory McIlroy: ”European Tour är ett steg på vägen”

Men nu ser det ut som att den fyrfaldige majorvinnaren har ändrat sig. Enligt Golf Monthly har Rory McIlroy åter blivit medlem på touren och det kan ha att göra med det nya systemet för att ta en plats i Ryder Cup, samt att han behöver vara medlem om han ska ha en chans att bli kapten för Europa i Ryder Cup framöver.

Kvalet till Ryder Cup inleds under BMW PGA Championship hösten 2019 och för att Rory McIlroy inte ska vara för långt efter poängmässigt kommer han delta i tävlingen han vann 2014. Dessutom är det klart att forne världsettan spelar Scottish Open och Omega European Masters i sommar.

Europas Ryder Cup-kval görs om

För att han ska ha en ”giltig” säsong behöver han tolv starter i tävlingar som räknas på European Tour. Med fyra majors och fyra WGC-tävlingar kommer Rory McIlroy behöva addera ytterligare en tävlingsstart. Enligt Golf Monthly blir det DP World Tour Championship i Dubai.


Scroll to Top