Tournytt

Golfare får bära Sveriges fana vid världsungdoms-OS

Ludvig Eriksson från Stockholms Golfklubb kommer att få bära den svenska fanan när världsungdoms-OS i Buenos Aires invigs natten mot söndag.

Erik Hallberg • 2018-10-06

Vid förra Världsungdoms-OS, 2014 i Nanjing i Kina, var första gången som golf stod på programmet. I lagtävlingen blev det svenskt guld till Marcus Kinhult och Linnea Ström. Marcus tog även silver i den individuella tävlingen.

– Med tanke på att golf stod för ett guld och ett silver vid senaste världsungdoms-OS i Nanjing för fyra år sedan så kändes det naturligt att en företrädare för sporten skulle vara fanbärare här i Buenos Aires, säger SOK:s truppchef Glenn Östh.

Ludvig Eriksson menar att den här händelsen är något som han kommer att bära med sig under en lång tid framöver.

-Det är en stor ära att få leda den svenska truppen på invigningen och det kommer verkligen att vara ett minne för livet. Jag är väldigt tacksam och stolt att få detta uppdraget, säger Ludvig Eriksson till SGF efter att han fått beskedet.

Invigningen inleds klockan 18:00 lokal tid vilket är 01:00 svensk tid.

Ludvig Eriksson kommer under spelen i Argentina att spela i singeltävlingen samt tillsammans med jämnåriga Amanda Linnér bilda lag i mixedtävlingen.

Det här är golf i välrdsungdoms-OS 2018:

9–11/10             Individuell tävling.
13–15/10            Lagtävling mixed

Individuella tävlingarna spelas över 54 hål för flickor respektive pojkar. Därefter en mixed lagtävling över 54 hål med tre olika spelformer. Första ronden spelas foursome, andra fyrboll och avslutningsvis två individuella ronder.

Scroll to Top