5de404b4723a6

Tournytt

Rory McIlroy vill hitta tillbaka till ”the teen spirit”

"Måste spela som en 18-årig Rory för att få lyfta The Claret Jug igen", säger McIlroy inför The Open.

Text: Michael Åhman • 2018-07-18 Uppdaterad 2019-12-12
Rory McIlroy vill hitta tillbaka till ”the teen spirit

Sedan han senast spelade The Open på Carnoustie har Rory McIlroy vunnit fyra majors, 23 proffstävlingar, tre Ryder Cup och varit världsetta i 95 veckor.

Nu vill han hitta tillbaka till den 18-årige Rory som gjorde debut i The Open för elva år sedan.
– Jag behöver få tillbaka den attityden. Jag spelade bekymmersfritt, det spelade ingen roll om jag sköt 82 eller 62, jag vara bara så glad över att vara där, säger Rory vid dagens presskonferens på Carnoustie.

Med det krulliga håret på svaj studsade han nerför fairway med ungdomlig sorglöshet i The Open 2007. Då slutade han som delad 42:a och fick silvermedaljen som bäste amatör.
– Jag skulle kunna göra det igen (frisyren). Men jag vill inte och det är några fler grå hårstrån sedan dess, skojade nordirländaren.
– När du blir lite äldre blir du mer försiktig i livet – det är naturligt, säger McIlroy men att han också hoppas hitta tillbaka till lite av sin ”teen spirit”.

För de flesta golfare vore fyra major-vinster en enastående karriär. Men den nu 29-årige McIlroy har inte vunnit någon av golfens fyra stora sedan PGA Championship 2014. Men hans svit med etta – (skadad) – femma – fyra i The Open de senaste åren borde inge respekt hos rivalerna.
– Så länge som jag ger mig själv chansen och oftast är med i striden när jag spelar en major är jag säker att jag kommer att hitta ett sätt att vinna.



Text: Michael Åhman • 2018-07-18
TournyttCarnoustieRory McIlroyThe OpenTournytt
Rulla till toppen