Tournytt

Barnbarnet använde Arnold Palmers gamla putter

Sam Saunders slutade delad femma i The Greenbrier. Och han gjorde så med Arnold Palmers putter.

Jesper Johansson • 2018-07-09

Sam Saunders, Arnold Palmers barnbarn, ville inför The Greenbrier förändra något på greenerna – då bollarna inte ville trilla i hål.

Arnold Palmer (1929-2016)

30-åringen valde då att gå till sin avlidne farfars utrustningsbod och plocka fram en putter ”The King” använde sig av. Det blev en klassisk Odyssey White Hot 2-ball och Saunders berättade för PGA Tour att sista gången Arnold Plamer använde sig av klubban var under The Masters 2004.
– När jag blev proffs 2010 använde jag mig av den puttern och var riktigt bra på greenerna, säger Saunders till PGA Tour.
– Som de flesta andra här ute på touren ser man vackra putters på övningsgreenen och väljer att testa någon av dem när det inte riktigt fungerar på greenerna. Jag kommer säkerligen byta putter igen. Men jag gillar den här och han (Arnold Palmer) tyckte att jag skulle använda den här, så kanske har den lite tur med sig.Kanske var det puttern som gjorde Saunders bra under The Greenbrier. För amerikanen slutade till slut delad femma i tävlingen, hans bästa placering i år.


Scroll to Top