Portugal Masters 2017 – Day Two

Tournytt

Jonzon är tillbaka

Gör säsongsdebut vid SGT på Åda

Text: Martin Strömberg • 2018-07-03

 

46-årige Michael Jonzon har varit proffs sedan 1991. Förra året spelade han tio Europatourtävlingar. I år har det inte blivit något tävlande alls. 
Men nu är det dags.
Michal Jonzon, som vunnit två gånger på Europatouren (1997 och 2009), tar bilen från hemstaden Skövde (men han spelar för Karlstads GK) för att göra säsongsdebut i Camfil Nordic Championship på Åda GK i Trosa – som är ny arrangör på Swedish Golf Tour.
– Tanken är att spela lite tävlingar. Det kommer att bli några på SGT och kanske några Minitour-tävlingar. Det gäller att hålla igång och vara i bra form i Europatourkvalet till hösten. Det är ju på Europatouren jag vill spela, säger han.

I november slutade Michael Jonzon 96:a i det sista steget på kvalskolan. Sedan dess har han alltså inte tävlat.
– Det kändes så pass bra i höstas och så fick jag ett så dåligt kvalresultat. Jag var riktigt besviken och less rätt länge efter det. Dels så tog jag ett längre break då, sedan fick jag en skada när jag började träna i skiftet februari/mars. En muskelsträckning eller om det var en liten stressfraktur i ett revben. Jag fick i alla fall väldigt ont. Jag höll mig lugn ett tag men sedan slog jag upp det igen. Då fick jag bestämma mig för att hålla mig borta från golfen.

Han tycker att det känns bra i bröstet nu, men i nästan fem månader under vintern, våren stod Michael Jonzons klubbor i garderoben – och han saknade inte att spela.
– Golf var långt ner på listan då. Det har faktiskt varit rätt skönt att inte spela någonting. När man har hållit på så länge som jag måste man göra ett avstamp varje år –  ska man göra något annat eller ska man spela? Det är på ET och de stora tävlingarna jag vill spela och när jag inte fick göra det så kände jag inget jättesug, det får jag erkänna. Men nu ska det bli kul att tävla lite igen, säger Michael Jonzon som under vilotiden bland annat hjälpt sin fru, som är tandläkare, med en del administrativa sysslor.

Du har kategori 15 på Challengetouren och den här veckan hade du faktiskt kommit in på tävlingen i Prag?
– I och med att jag fick så dålig ranking i år så får jag bara spela någon enstaka på CT också och då är det inte värt att åka och spela de tävlingarna. Då kan jag lika gärna spela i Sverige, bara för att få spela om man säger så.

Katrineholms CT-tävling kommer i slutet av juli?
– Jag hoppas att jag kan spela den. Sedan ska jag självklart försöka kvala till Nordea Masters på Hills. Jag fick inte spela Nordea förra året och det var en extrem besvikelse. Jag hade spelat alla år sedan 1995. Så där hoppas jag ta mig in igen.

Vad vet du om banan på Åda?
– Jag har aldrig varit där, men jag spelar pro am-tävlingen på onsdagen så då får jag en inspelsrunda, avslutar Michael Jonzon.

 Text: Martin Strömberg • 2018-07-03
TournyttMichael JonzonSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top