5de4094a68126

Tournytt

Stahle: ”Kul när det börjar hetta till”

Louise Stahle slutade delad två på Symetra Tour. Segern gick till en halvsvenska.

Text: CM Hellsten • 2018-06-11 Uppdaterad 2019-12-12

I de två senaste tävlingarna på LPGA:s undertour har det blivit svenska segrar – först Jenny Haglund i Symetra Classic och sedan Louise Ridderström i Valley Forge Invitational.

Även söndagen 10 juni fanns det blågula segerchanser.

I Four Winds Invitational på Blackthorn Golf Club i delstaten Indiana gick Louise Stahle i den avslutande ledarbollen.

Under de tre sista hålen krävdes det att Louise Stahle gick tre slag under par för att få till ett särspel.

Drömstarten lyfte Stahle

Så här rapporterar SGF:s Göran Söderqvist:

• Efter en dålig drive som träffade ett träd på hål 16 fixade hon ändå birdie efter två bra slag och en sänkt putt på den långa parfemman.

• På 17:e hålet sänkte hon också för birdie till stor glädje för den svenska hejarklacken som bestod av de svenska spelarna, Linnea Ström, Linnéa Johansson, Elin Arvidsson, Jenny Haglund och Linneas mamma Helena som är på plats för att gå caddie några veckor.

• På 18:e hålet skaffade sig Louise en bra möjlighet att göra sin tredje raka birdie. Men putten från fyra meter smet förbi på vänster sida. Ett säkert par blev det och en delad andraplats.

Efteråt sa Louise Stahle så här till SGF: 

– En bra tävling, jag tycker att jag hade riktigt bra tålamod idag men fick inte puttarna att gå riktigt lika bra som de första två dagarna och det gör skillnad. Men två birdies sista tre hålen och så en bra chans på sista, en bra erfarenhet att ta med sig.

– Det är kul när det börjar hetta till och man börjar känna att man är med så jag är jättenöjd med veckan.

– Nästa vecka blir det spel på Symetra Tour i Illinois och sedan några veckor till, jag har tänk spela Symetra Tour hela året.

I stället var det amerikanskan Maia Schechter som vann. Hon har svensk mamma och Maria pratar lite svenska efter att ha tillbringat en del somrar i Sverige.


Text: CM Hellsten • 2018-06-11
TournyttLouise StahleSymetra TourTournytt
Scroll to Top