5de4095fdad83

Tournytt

Dansk amatör vann SGT på Österlen

Toft Hansen släppte aldrig greppet.

Text: Martin Strömberg • 2018-06-10 Uppdaterad 2019-12-12

Med ett slags ledning gick den danska amatören Morten Toft Hansen ut i ledarboll på Djupadal, Österlens GK – och det var aldrig snack om att låta någon annan utmana om vinsten.

– Jag har svårt att ta in att jag faktiskt vunnit. Min säsong inleddes ganska mediokert med missade kvalgränser. Förra veckan på Nordic League kom jag dock på femtonde plats vilket jag är nöjd med – och nu står jag här. Banan passade mitt spel väldigt bra den här veckan, säger en strålande glad Morten Toft Hansen.

Han kan se fram emot fler tävlingar på Nordic League men även en hel del amatörmästerskap. Som 360:a på världsrankingen för amatörer finns det god chans att vi får se mer av 22-åringen.

Dansken var två slag före Martin Eriksson, Kårsta GK, och sin danske landsman, Peter Launer Baek.

Martin Eriksson som vann Bay Golf Links Challenge i Estland för två veckor följde alltså upp med en andraplats – och klättrar ytterligare på Nordic Golf League-rankingen. Eriksson är nu åtta.

Österlens Golfklubb gjorde i år comeback på tourschemat. Senast klubben var arrangör var 2016. 
Swedish Golf Tour rullar nu vidare mot Norge och Gamle Fredrikstad Open som spelas 19–21 juni. Innan dess är det även en Nordic League-tävling i Danmark, så det är fullt schema för proffsen.


Text: Martin Strömberg • 2018-06-10
TournyttMartin ErikssonMorten Toft HansenSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top