Trophee Hassan II – Day Two

Tournytt

Två svenskar topp-20 i Marocko

Två svenskar har bra läge inför helgen i Marocko.

Text: Martin Strömberg • 2018-04-20 Uppdaterad 2019-12-12

Både Joakim Lagergren (68-73) och Alexander Björk (73-69) har gett sig själv fina utgångslägen inför helgens spel på Royal Golf Dar Es Salaam. 

Lagergren, som bara behövde 24 puttar första ronden, höll i spelet bra även andra dagen. Han blandade bogeys med birdies och en dubbel på sexan, och avslutade med en birdie på banans nionde hål för 73 slag och delad sjätte plats.

Björk tappade två slag tidigt men kom tillbaks starkt via birdies på hål tre, fyra och nio. När han dessutom gjorde tre raka birdies på vägen in (hål 14-16) blev det 69 slag, delad 16:e plats, och en av andra dagens bästa scorer på den stentuffa banan.

Bara finländaren, Mikko Korhonen och australiern Andrew Dodt var bättre med sina 68:or.

I ledningen finns en gammal bekanting. Spanjoren Alvaro Quiros var uppe och nosade på den absoluta ET-toppen under några år, men efter att ha vunnit fem år i rad mellan 2006 och 2011 försvann han från toppen av resultatlistorna.

Nu är han tillbaks.

Han leder Trophee Hassan II på sju under par och är med det ett slag före Andrew Dodt. På tredjeplatsen finns sydafrikanen Erik Van Rooyen, ytterligare ett slag efter.

Ytterligare två svenskar klarade kvalgränsen som gick vid tre över par. Henric Sturehed visade att förra veckans femteplats i Spanien inte var en slump. Han såg länge ut att missa helgens spel precis men exploderade med fyra birdies sista nio och tog sig till 69 slag för dagen och ett över par totalt.

Pontus Widegren slank också med till helgen med sina tre över par och är delad 62:a. 

 

 

 

Två svenskar topp-20 i Marocko

Text: Martin Strömberg • 2018-04-20
TournyttAlexander BjörkAlvaro QuirosAndrew DodtEuropean TourJoakim LagergrenPontus WidegrenTournytt
Scroll to Top