Sony Open In Hawaii – Final Round

Tournytt

Knox vill spela Ryder Cup – lägger om strategin för att ta en plats

Russell Knox ska resa mindre för att klättra på världsrankingen. Slutmålet är Ryder Cup i september men först: topp-50 i världen.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-15

Russell Knox missade Ryder Cup 2016 på Hazeltine med minsta möjliga marginal. Den här gången vill skotten vara med, men för att ta en plats i laget behöver han förbättra sitt spel en hel del.

Knox slutade delad tia i Sony Open, 13 under par, och det var viktigt med tanke på hans första mål – vilket är att bli topp-50 i världen igen.
– Jag måste tillbaka till topp-50. Jag måste spela bra. Om jag inte deltar i majortävlingar och WGC-tävlingarna har jag ingen chans att få spela i Ryder Cup, säger Knox till Golf Channel.
– Mitt fokus är golf i USA fram till dess att jag är topp-50 i världen. 

 

Kinhult klättrar på världsrankingen

Russel Knox, som är rankad 70 i världen, väljer att fokusera på spel i USA då han menar att det blivit för mycket resande det senaste året.
– Jag har rest för mycket det senaste 1,5 åren. Jag tog i för mycket och jag tror att det är en faktor till att jag inte hade året jag hoppades på förra året. 

Det är långt kvar till Ryder Cup men redan nu samlar spelarna poäng för att ta en automatisk plats i laget. Just nu är Justin Rose, Tyrrell Hatton, Jon Rahm, Mathew Fitzpatrick, Sergio Garcia, Paul Dunne, Tommy Fleetwood och Ross Fisher kvalificerade för det europeiska laget. Kaptenen, Thomas Björn, ska utöver de åtta som kvalar in välja fyra spelare som tar en plats i matchen mot USA på Le Golf National i september.


Text: Jesper Johansson • 2018-01-15
TournyttPGA TourRussell KnoxRyder CupTournytt
Scroll to Top