CME Group Tour Championship – Round Three

Tournytt

LPGA Tour-schemat klart – vinstsumman större än någonsin

Anna Nordqvist kan börja planera sina resor under 2018. LPGA Tour har offentliggjort schemat för säsongen.

Text: Jesper Johansson • 2017-12-14 Uppdaterad 2019-12-12

LPGA Tour har offentliggjort sitt schema för kommande säsong och totalt blir det 34 tävlingar i 14 olika länder. Det blir en hel del förändringar till kommande säsong och den största nyheten är att vinstpengarna ökat med 27,3 miljoner kronor upp till totalt 578 miljoner kronor.

Det är också tre nya tävlingar på schemat. Två av dem spelas i Kalifornien i april. Hugel-JTBC spelas i Los Angeles, vilken bana det blir är dock oklart. Den andra tävlingen på västkusten spelas på Lake Merced GC i San Francisco – men den tävlingen saknar titelsponsor.

Tre svenskor kvalade in till LPGA


N0ll segrar för forna världsettan

Den tredje tävlingen som debuterar på touren spelas i oktober och spelarna måste ta sig över Stilla havet för att delta, då den spelas i Shanghai, Kina. Inte heller här är en titelsponsor eller bana bestämd.

Men de tre nya tävlingarna innebär också att tre tävlingar försvinner. New Zeeland Womens Open är inte en del av schemat. Inte heller Lorena Ochoas match-tävling i Mexiko eller Manulife Classic, som spelas i Kanada.

En annan förändring är att US Womens Open flyttar från mitten av juli till tidigt i juni. Majortävlingen spelas på Shoal Creek GC i Alabama och tävlingens prissumma, 5 miljoner dollar (42 miljoner kronor), är störst av samtliga tävlingar.

Här kan du se hela LPGA Tour-schemat för 2018.


Text: Jesper Johansson • 2017-12-14
TournyttLPGA TourTournytt
Rulla till toppen