Tournytt

Casey blir medlem på European Tour – kandidat till Ryder Cup

Efter WGC-HSBC Champions meddelade engelsmannen att han blir medlem på European Tour, vilket gör att han kan ta en plats i Thomas Björns Ryder Cup-lag.

Av Jesper Johansson • 2017-10-30

Paul Casey har meddelat att han återigen blir medlem på European Tour. I och med det är engelsmannen nu en stekhet kandidat till Ryder Cup 2018.

Engelsmannen missade Ryder Cup på Hazeltine eftersom han just då inte var medlem på den europeiska touren, men nu kan alltså Thomas Björn ta ut honom till matchen på Le Golf National.

Slår ut från Eiffeltornet

Efter att ha slutat delad elva i WGC-HSBC Champions pratade Casey med Associated Press och meddelade att han ska återgå till att ha ett schema på två olika tourer.
– Jag har saknat det för mycket. Jag har saknat att bidra till brittisk- och europeisk golf.
– Mina erfarenheter från Ryder Cup är höjdpunkterna i min karriär. Jag vill vara en del av European Tour och det sätter mig i en position då jag förhoppningsvis, möjligtvis, spelar Ryder Cup – vilket jag skulle älska att göra.

Paul Casey deltog i Ryder Cup 2004, 2006 och 2008. 2010 blev han petad av Colin Montgomerie, trots att han för tillfället var rankad sjua i världen. 2015 flyttade han med sin familj till Arizona, vilket gjorde att han slutade vara medlem på European Tour för att enbart fokusera på den amerikanska touren.

Paul Casey spelar sin första European Tour-tävling som medlem i januari då han deltar i Abu Dhabi HSBC Champonship.

Scroll to Top